Slepp dæ laus!

Det er på tide å rive seg løs fra ledningetyranniet.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  DE AV DERE SOM

  har en spillkonsoll i stua, kjenner sikkert til hvor mye rot litt ledninger kan skape. Spiller du i tillegg med kompiser, og har noen flasker og litt snacks stående på bordet, blir det fort krøll når kontrolleren skal sendes rundt bordet. Godt er det derfor at det nå begynner å bli godt mulig å styre det som skjer på skjermen, uten fysisk å være lenket fast til spillmaskinen. Logitech har lenge laget kvalitetsutstyr til de av oss som har teknoblod i årene, og nå har de lansert to nye trådløse kontrollere, som skal være bedre, lettere, og mer behagelige å bruke enn sine forgjengere. Etter en stunds bruk av begge kontrollerne kan jeg raskt konstatere at begge to har utmerket responstid, og at fjerningen av ledningen ikke går på bekostning av finkontroll eller spillbarhet. Begge har i tillegg innebygget vibrering, som du enkelt kan deaktivere for å forlenge batteritiden som ligger på godt over 50 timer.

  «CORDLESS PRECISION

  controller» til Xbox er det produktet jeg var mest fornøyd med - men den har fortsatt en stor mangel, i likhet med sin forgjenger. I all den tid Xbox har vært på markedet, har folk klaget over at kontrolleren er for stor og klumpete. De som synes dette, vil kunne slå seg til ro med at Logitechs versjon ligger perfekt i hånda - og samtidig er knappene plassert nøyaktig der man intuitivt vil at de skal være. Utførelsen er robust, så her er det altså ikke kontrolleren det skal stå på om man ønsker å gjennomføre et spillmaraton.

  HVA MANGELEN ER?

  Jo, hvis du bruker Xbox Live mye, kan du glemme denne. Inngangen til headsettet ligger nemlig på den lille biten som kobles til Xboxen, og ikke selve kontrolleren - og dermed forsvinner mye av vitsen med å være trådløs. Om «Cordless Action Controller» til PlayStation 2 er det heller ikke så mye negativt å si. Den er betraktelig mindre enn forgjengeren, og ligger bedre i hånden. Men: Et av spillene jeg brukte til testingen var «Athens 2004», og da merket jeg raskt at de fire knappene til høyre har litt for skarpe kanter, og står litt for langt ut - sliding over knappene er virkelig ikke noe å anbefale med denne. Men, på tross av et par småting: Det er ingen grunn til å slite med ledningene lenger.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill