TENNISSPILLENDE PENSJONIST: Han var førti første gangen han holdt i en tennisracket. Tre år senere meldte han seg på kurs og ble hekta. - Det er nesten litt pinlig, for jeg har ikke gjort noe annet enn å spille tennis, erkjenner Ivar Dyrhaug om den korte tida han rakk å være pensjonist. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TENNISSPILLENDE PENSJONIST: Han var førti første gangen han holdt i en tennisracket. Tre år senere meldte han seg på kurs og ble hekta. - Det er nesten litt pinlig, for jeg har ikke gjort noe annet enn å spille tennis, erkjenner Ivar Dyrhaug om den korte tida han rakk å være pensjonist. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .Vis mer

Slet med å nyte NRK-suksessen: - Lot som at jeg hadde det bra

Ivar Dyrhaug tror det henger sammen med en ulykkelig ungdomstid.

Oddsen for at nettopp Ivar Dyrhaug skulle bli en tv-suksess, var i utgangspunktet temmelig liten. Som gymnas-elev i Bærum på slutten av 1960-tallet, beskriver han seg selv som «en keitete, ufiks og dårlig trent type».

Blottet for moteklær, og med en far som grep til saksa hver gang sønnen prøvde å spare håret like langt som idolene i Beatles, satt han stort sett hjemme på gutterommet og spilte plater etter skoletid.

-Jeg hadde det ikke bra, men jeg lot som at jeg hadde det. Det var ingen som brydde seg om den jeg var. Jeg var en uinteressant person.

-Var du ulykkelig?

-Ja, relativt. Jeg hadde to kompiser som jeg pleide å gå tur sammen med da jeg luftet hunden. Uten dem vet jeg ikke helt hva jeg hadde gjort, sier Ivar, med alvor i ansiktet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn