Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slettet kjæresten

Japansk kvinne tok den ultimate hevn.

(Dagbladet.no): Hva gjør du når kjæresten du møtte gjennom et dataspill slår opp med deg?

Sletter hans virtuelle identitet, vel.

Det er i hvert fall hva en japansk kvinne i 30-årene gjorde da kjæresten hennes gjorde det slutt. Nå har den fornærmede eks-kjæresten stevnet henne inn for retten.

Mannen, som er i 20-årene, hadde brukt lang tid på å opparbeide seg en mektig avatar (en virtuell identitet) i dataspillet «Lineage». Spillet er et såkalt MMORPG, et online-basert rollespill med mange spillere.

De forhenværende turtelduene møtte hverandre gjennom spillet høsten 2004, og ble etterhvert et kjærestepar på ordentlig, skriver den japanske avisa Mainichi.

Kvinnen ble imidlertid ikke like glad da han ikke ville mer. Hun logget seg derfor på hans datamaskin, og slettet alle gjenstandene han hadde opparbeidet seg over lang tid i spillet.

- Jeg gjorde det som en hevn fordi han slo opp med meg, skal kvinnen ha sagt ifølge det lokale politiet.

Kvinnen har altså tilstått handlingen, og nå må retten ta stilling til saken. Hun er anklaget for å ha brutt en lov som forbyr folk å bruke andres maskiner uten tilsagn.

HER MED UTSTYR:</B> Her er en avatar i «Lineage II», oppfølgeren til det omtalte spillet.