Slettet tweet etter Ice Cube-kritikk

Donald Trumps sønn Eric Trump måtte slette bilde av Ice Cube og 50 Cent da det viste seg å være manipulert. Men rapperne er langt ifra bare kritiske til USAs president.

FALSK BILDE: Dette bildet, som ble delt på Twitter av sønnen til USAs president, er manipulert. I virkeligheten viser kapsene til rapperne logoene til idrettslag. Foto: Twitter / Wayback Machine
FALSK BILDE: Dette bildet, som ble delt på Twitter av sønnen til USAs president, er manipulert. I virkeligheten viser kapsene til rapperne logoene til idrettslag. Foto: Twitter / Wayback Machine Vis mer
Publisert

- To flotte, modige amerikanere.

Det skrev Eric Trump (36), president Donald Trumps (74) sønn, på sin Twitter-side tirsdag.

Vedlagt var et bilde av rapperne 50 Cent (Curtis James Jackson, 45) og Ice Cube (O'Shea Jackson, 51), iført hver sin kaps med påskriften «TRUMP 2020».

Det var bare ett problem: Bildet er falskt.

Det skriver blant andre nyhetsbyrået AP. Ifølge faktasjekknettstedet Snopes er bildet en manipulert utgave av et fotografi av de to rapperne tatt under en basketballkamp i Las Vegas i 2017. Ice Cube hadde i virkeligheten på seg en kaps med logoen til basketball-ligaen BIG3, mens 50 Cents viste logoen til baseball-laget New York Yankees.

Originalen ble delt av Ice Cube i juli i år, med en bursdagsgratulasjon til artistkollegaen 50 Cent.

Ice Cube var også raskt ute med å påpeke at Trumps bilde var falskt, og Trumps Twitter-melding ble raskt slettet - men ikke før den var blitt delt mer enn 8000 ganger, ifølge AP.

Ifølge NME ble innlegget merket som manipulert innhold av Twitter før det ble fjernet.

FÅTT NOK: Donald Trump mente han hadde gitt nok og forlot intervjuet med programmet «60 Minutes» før det var ferdig. Video/foto: AP/NTB/Twitter Vis mer

- I kjernen av rasismen

Ice Cube har allerede før det falske bildet møtt reaksjoner på sitt samarbeid med Trumps valgkampanje. I et intervju med CNNs Chris Cuomo forrige fredag gjorde han det imidlertid klart at han ikke stiller seg uforbeholdent bak noen av kandidatene.

Utgangspunktet for samtalen var rapperens prosjekt «Contract with Black America», som har som mål å «starte de vanskelige samtalene» om rasisme i USA. På prosjektets nettside skriver blant andre økonom Darrick Hamilton ved Ohio State University:

- Denne kontrakten går til kjernen av rasisme og presenterer en mal for hvordan å oppnå økonomisk rettferdighet mellom svarte og hvite.

Møtte Trump-rådgiver

Ice Cube fortalte Cuomo at både Joe Bidens og Trumps kampanjer hadde kontaktet ham angående prosjektet. På Twitter har han tidligere gitt uttrykk for at han har vært i diskusjoner med både Demokratene og Republikanerne, men at bare sistnevnte tok innspillene hans med seg videre.

- En av kampanjene sa: «Vi elsker det du har, men la oss virkelig gå inn i materien etter valget.» Og den andre sa: «Vi elsker det du har, la oss ta en prat om det?» Så det var det jeg gjorde. Jeg oppsøkte ingen av dem, sa Ice Cube til CNN fredag.

Snopes bekrefter at Trump-kampanjen har tatt imot innspill fra rapperen, som i 2018 ga ut låta «Arrest the President». Ifølge Politico var Ice Cube i møte med blant andre Trumps seniorrådgiver og svigersønn Jared Kushner.

- Stem Trump

50 Cent på sin side har tilsynelatende erklært sin støtte til Trump - om enn med visse forbehold. Mandag la han ut et bilde fra en amerikansk nyhetssending på sin Twitter-profil hvor det ble hevdet at Joe Bidens skattepolitikk ville kunne føre til skatter opp mot 62 prosent i California.

- Hva i helvete? Stem Trump, skrev artisten, og la til:

- Jeg bryr meg ikke om at Trump ikke liker svarte mennesker. 62 prosent, er du gal?

Ifølge Snopes kommer skjermbildet fra et innslag fra CNBC-programmet «Power Lunch», som ble vist 19. oktober. Innslaget redegjorde for hvordan Bidens foreslåtte skattepolitikk potensielt kan øke inntektsskatten for personer med inntekt over 400 000 dollar (3,7 millioner kroner) i året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer