«Slik banker du kona»

Playboy har krøpet til korset og bedt om unnskyldning etter en av tidenes mest smakløse aprilspøker.

Den rumenske utgaven av Playboy har pådradd seg stor vrede etter sin artikkel i april-nummeret om hvordan en kan banke kona uten at hun får blåmerker. I artikkelen hintes det om at en skikkelig runde med bank kan kanskje være nettopp det som sikrer en god omgang i senga etterpå. Artikkelen har blitt møtt med avsky-reaksjoner og demonstrasjoner utenfor bladets redaksjon.

- Jeg er veldig skuffet. Vi må få kvinner til å stole på seg selv. Vi må ikke spøke om dette temaet, sier Elena Francisc, sjefredaktør i den rumenske utgaven av kvinnebladet Cosmopolitan.

Playboy-konsernets sjef Christe Hefner, datteren til grunnlegger Hugh Hefner, har nå refset redaktøren for den rumenske utgaven, og bedt rumenske kvinner om unnskyldning.

I følge rumenske jurister er kvinnemishandling et alvorligere og mer utbredt problem i Romania enn i noe annet østeuropeisk land. Dette skyldes delvis at landets lovverk gir kvinner liten eller ingen juridisk beskyttelse mot mishandling fra ektemenn eller kjærester. Over halvparten av de 110 kvinnene som i fjor ble drept i landet ble drept av ektemenn, kjærester eller slektninger.

bjorn.k.bore@dagbladet.no