Slik bekrefter Guns N' Roses det fansen både har håpet og fryktet

Det er offisielt: Bandet legger ut på ny turné.

TILBAKE: Guns N' Roses spiller i ørkenen i California, med Slash og Axl Rose. Det er første gang de spiller sammen siden 1993.
TILBAKE: Guns N' Roses spiller i ørkenen i California, med Slash og Axl Rose. Det er første gang de spiller sammen siden 1993. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I romjula tydet stadig mer på at det går mot en gjenforening for Axl Rose og Slash, de to største profilene fra legendariske Guns N' Roses.

I natt kom bekreftelsen.

Den første konserten finner sted under Coachella-festivalen i California-ørkenen i april.

Det blir første gang Slash og Axl Rose står på scenen sammen siden de i sin tid avsluttet «Use Your Illusion»-turneen i Sør-Amerika, en drøy måned etter deres eneste konsert på norsk jord den 10. juni 1993.

Nyheten kommer altså ikke som lyn fra klar himmel. Det har lenge vært spekulert i at et gjenforening er på trappene etter at Slash tidligere i høst bekreftet at han igjen er på talefot med Axl, bandets webside og t-skjorteutsalg er oppdatert med den klassiske logoen (som Axl, Slash og bassist Duff McKagan eier rettighetene til) - og en «mystisk» trailer med «Welcome to the Jungle» har vært vist på kino i USA.

Det er imidlertid lite trolig at det er den klassiske 1987-besetninga som kommer sammen igjen. Originaltrommis Steven Adler har bekreftet på radioprogrammet til Eddie Trunk at han ikke har hørt et pip fra sine gamle bandkompiser. 

SAMMEN IGJEN: Axl Rose og Slash har funnet sammen igjen, og gjenforenes til en stor USA-turne neste år. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN IGJEN: Axl Rose og Slash har funnet sammen igjen, og gjenforenes til en stor USA-turne neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter Coachella er det uansett planlagt en stor stadionturné i Nord-Amerika, skriver Billboard. Bandet skal angivelig kreve et honorar på 3 millioner dollar per konsert.

Guns N' Roses har utvilsomt en stor fanbase, også her i Norge, men norske musikk- og rockeeksperter Dagbladet tidligere har snakket med sliter ikke akkurat med å styre sin begeistring helt ennå.Til det er de mulige hindrene for mange og fallhøyden fremdeles faretruende stor.

- Dette kan gå begge veier. Hvis alle involverte gjør det av de riktige grunnene kan vi få et fantastisk hyggelig gjensyn med noe som tross alt har vært utrolig viktig for rocken de siste 30 årene, men det kan fort bli et pinlig skue hvis det skinner gjennom at det bare er pengene som er agnet, sier musikkskribent og Dagbladet-anmelder Torgrim Øyre.

I tillegg til Guns N' Roses-gjenforeninga, annonserte også LCD Soundsystem at de igjen skal spille konserter - også de med Coachella som første stoppested.

Vokalist og primus motor James Murphy besøkte blant annet Bylarm i 2014, der han snakket om tida både før og etter at bandet tok kvelden.

Nå er de altså tilbake, og skal spille på samme dag som nordmennene Lido og Lemaitre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer