Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Slik bevarer vi kjærligheten

I år har Sven Nordin og Torhild Strøm vært et par i 30 år.

SNAKKER SAMMEN:  Sven Nordin og kona Torhild Strand bruker å ta en stopp ved kjøkkenbordet om kvelden for å snakke om alt mellom himmel og jord.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SNAKKER SAMMEN: Sven Nordin og kona Torhild Strand bruker å ta en stopp ved kjøkkenbordet om kvelden for å snakke om alt mellom himmel og jord. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld har forestillingen «Hildringstimen» nypremiere på Oslo Nye Teater. Hovedrollen som journalistlegenden Erik Bye gestaltes av Sven Nordin, og han har allerede høstet gode kritikker og terningkast fem.

Etter to måneders pause settes nå musikkstykket opp der Nordin startet sin omfattende karriere.

- Det er veldig gøy å komme tilbake til Oslo Nye. Det var der jeg begynte i 1981, og jeg har ikke vært der siden «Elling og Kjell Bjarne» for over ti år siden. Også var det jo der jeg møtte kona mi, sier Sven Nordin (54) og smiler.

Sverige-år Dagbladet møter han hjemme på Kampen i Oslo. Seint kvelden før kom han og kona Torhild tilbake fra Köln, hvor han har vært i flere uker for å spille inn «To liv».

Filmen handler om østeuropeisk spionasjone på 90-tallet, og Nordin spiller mot internasjonale storheter som Liv Ullmann, Ken Duken og Juliane Köhler.

Innimellom «Hildringstimen»-forestillingene, har han også spilt i de to svenske filmene «En fiende att dö för» og «Call girl», som har premiere i år.

- Blir du ikke sliten?

- Jo, jo, jo. Innimellom blir jeg veldig sliten. Det er ikke like slitsomt å jobbe med film, som teater, hvor det er forestillinger hver kveld. Da er det rett i seng, sier den erfarne skuespilleren.

Ekteparet legger ofte inn ferier for å få slappet godt av etter travle perioder. Ettersom 2011 var ekstra hektisk, er det allerede planlagt en liten pause etter Erik Bye-forestillingene.

- Det har jeg gjort bevisst, så det ikke blir like slitsomt utover. Da blir det en tur til Geilo for å gå på ski, sier Nordin. 

Team Nordin Torhild og Sven vært er et par i tretti år i år. De møttes i teatret, hvor Torhild var danser og Sven skuespiller. I 2008 gikk hun inn i rollen som manager for mannen sin, og det er hun som takker nei til de evige reality-forespørslene og tar seg av det praktiske, mens Sven forbereder seg til neste rolle.

VAKTMESTER: Sven Nordin har tatt på seg rollen som vaktmester i gården de bor i. Etter en lang vinter, har han endelig tid til å strø. Det setter kona Torhild Strand pris på. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VAKTMESTER: Sven Nordin har tatt på seg rollen som vaktmester i gården de bor i. Etter en lang vinter, har han endelig tid til å strø. Det setter kona Torhild Strand pris på. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Kjærligheten må man alltid pleie. Nå som barna har flyttet ut, er Torhild oftere med når jeg reiser, sånn som til Köln. Der ble det romanstisk spa med sjampanje og roseblader, sier Nordin. 

I år skal den folkekjære skuespilleren også til Sverige for å spille i forestillingen «La Cage aux Folles». Der blir de begge for en lengre periode.

- Jentene er  27 år nå, så de er relativt selvdrevne. Nå er vi i en tid hvor vi kan gjøre det vi har lyst til. Det er som et frikvarter i livet. Det deilige nå er at vi har tid til hverandre, sier Nordin.

Evig kjærlighet Han klarer ikke å få rost kona nok, og begge beskriver hverandre som snille, sexye og morsomme.

Å ha tid til å være sammen, tror de er nøkkelen til et livslangt forhold.

- Etter 30 år kjenner vi hverandre veldig godt, og vi er blitt flinkere til å snakke om følelsene våre. Veldig ofte tar vi en stopp ved kjøkkenbordet med noen glass vin før vi legger oss, bare for å snakke om alt mellom himmel og jord, sier Nordin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!