KOMMENTARER

Slik blakka Netanyahu israelsk Eurovisions-tv

Benjamin Netanyahu har sørget for at den israelske tv-kanalen Kanal 11 er i økonomisk krise etter finalen sist lørdag.

STOLTE: KEiiNO havnet til slutt på femteplass i Melodi Grand Prix. Etter finalen var det en stolt gjeng som møtte pressen. Reporter: Marie Røssland. Video: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV (Dagbladet): Det begynte så bra. Netta Barzilai vant Eurovision Song Contest i Lisboa i 2018, Israel skulle arrangere finalen i år, og Kanal 11 (Kan) skulle stå for produksjonen. Netta ble mottatt som en helt da hun vendte hjem, og statsminister Benjamin Netanyahu inviterte henne til sitt kontor under full bravur.

Så kom spørsmålet om finansiering av denne tv-begivenheten som normalt har rundt 200 millioner seere. Vanligvis spytter arrangørlandet i kassa, men ikke denne gang. For Kan er ikke akkurat superdemokraten Netanyahus hjertebarn. Han har for eksempel aldri tilgitt kanalen at den kritiserte Israels krig i Gaza i 2014.

Eurovision-satsingen kostet drøyt 270 millioner kroner. Kan har ingen økonomiske reserver og måtte låne disse pengene i banken, skriver den israelske avisa Ha'aretz. Og innsparingene på budsjettet har allerede startet. En dramaserie som skulle ha begynt sin andre sesong er skrotet, et populært spørreprogram er lagt på is og to programmer, der det drives undersøkende journalistikk, har fått dødsstøtet. Ikke minst er statsminister Netanyahu glad for at denne undersøkende journalistikken opphører, så hardt som han sitter i det - med fare for tiltale i tre korrupsjonssaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer