<strong>MARSREVOLUSJONEN:</strong> Februarrevolusjonen, som etter vår kalender burde vært døpt marsrevolusjonen, startet den 7. mars 1917. Da gikk arbeiderne ved Putilov-fabrikkene i Petrograd (St. Petersburg) til streik. Og, det utviklet seg til gatekamper noen dette unike bildet viser.
MARSREVOLUSJONEN: Februarrevolusjonen, som etter vår kalender burde vært døpt marsrevolusjonen, startet den 7. mars 1917. Da gikk arbeiderne ved Putilov-fabrikkene i Petrograd (St. Petersburg) til streik. Og, det utviklet seg til gatekamper noen dette unike bildet viser. Vis mer

Slik ble det slutt på dynastiet som hadde styrt Russland siden 1613

Om en måned kan den første av de to revolusjonene i Russland i 1917, februarrevolusjonen, feires. Verden ble ikke lenger den samme, skriver Gudleiv Forr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den borgerlige revolusjonen i Russland i 1917 var primært rettet mot krigen og det meningsløse slakteriet som fulgte krigshandlingene fra 1914. Men revolusjonen hadde dype røtter i utviklingen i det russiske samfunnet.

Jo mer de vesteuropeiske land moderniserte både økonomi og stat utover på 1800-tallet, framsto det autokratiske tsarveldet som en meningsløs levning fra fortida. De to siste tsarene, Aleksander III og Nikolai II var evneløse og hadde en begrenset horisont, og lot seg styre av reaksjonære potentater ved hoffet og et svellende byråkrati.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer