Slik ble DU lurt av Bård og Harald

«Åpen Post» er lukket, og Bård & Harald tar seg en lang og velfortjent ferie. Men de kunne ikke dy seg for å gjøre noen siste sprell da de var gjester i «Mandagsklubben» på TVNorge i forgårs. Det er ikke første gang.

- Jeg har vært på juniorlandslaget i fotball, proklamerte en stolt Harald Eia. Det har han ikke. Men både han og makker Bård Tufte Johansen elsker å lure folk.

Norsk presse har gått på limpinnen ved flere anledninger, for de to komikerne planlegger stuntene sine grundig og serverer dem på en svært så finurlig måte.

Dametrøbbel

Det siste offeret var VG, hvor Bård og Harald i en artikkel for et par uker siden stolt røpet navnene på døtrene sine: Werna og Inga-Lill. Jentene heter egentlig Sunniva og Liv, men hvem kunne ane det?

Dagbladet er ikke noe unntak hva angår å bli lurt. Sommeren 1995 var «Lille Lørdag»-feberen på topp, og avsløringen om at Haralds kjæreste Anne Ryg var gamledama til Bård ble tatt imot med åpne armer i avisas sommertørke. Bildet av skuespiller Torbjørn Harr sammen med ei fremmed amerikansk jente ble sendt inn av Harald med teksten: «Dette bildet er fra 1989, 90 eller 91. Jenta er Anne Ryg og gutten er Bård. De var kjærester fordi Bård hadde mye mer draget på henne enn meg. I dag er Anne og jeg kjærester», skrev Harald oppriktig bak på bildet.

Lurte lureren

Tidligere i vår tilsto Bård Tufte Johansen i Dagbladet at han og Harald elsker å finne på ting for å lure nysgjerrige journalister. Den morsomste perioden hadde de da «Lille Lørdag» slo gjennom og de fremdeles var ganske ukjente.

- Når vi ble intervjuet av lokalaviser på småsteder, pleide vi å si at vi egentlig kom derfra. At faren min hadde vært russepresident der og sånn. De ble jo så glade! fortalte Bård.
Han klaret også å lure pressen etter selv å ha blitt lurt i «Komplottet». I aviser og på radio fortalte han overlegent at han selvsagt hadde avslørt Forberg & co med en gang. Men overfor en fersk vikar i Dagbladet hadde han ikke hjerte til å holde på spøken, og ringte pliktskyldigst tilbake og tilsto at han hadde gått fem på.

- Ingen kommentar

For tida driver Bård og Harald og rydder etter vårens «Åpen Post». Nå skal de ha en lang tenkepause før de bestemmer seg for hva som skjer til høsten. Men Einar Førdes tilbud om penger til en ny runde med det populære programmet frister i det fjerne.

Uansett vil de trekke seg ut av medienes søkelys for en stund.

- Vi har bestemt oss for å ligge lavt nå som programmet er over. Derfor sier vi «ingen kommentar», sier Bård Tufte Johansen over telefonen.

LURINGER: Bård Tufte Johansen (med klær) og Harald Eia avsluttet «Åpen Post» like før påske.