Slik ble «Jern-Erna» folkets politiker

PR-arkitekten Julie Brodtkorb gjorde Solberg til en publikumsvennlig statsministerkandidat.

FORVANDLINGEN:  Personorienteringen i Høyre kan føre til underkommunisert politikk, mener Magne Lindholm og Birgitte Kjos Fonn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORVANDLINGEN: Personorienteringen i Høyre kan føre til underkommunisert politikk, mener Magne Lindholm og Birgitte Kjos Fonn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober 2005 publiserte VG Helg et uvanlig bilde av Erna Solberg. Høyres leder sto ikke på talerstolen, men til livet i vann. Bak henne fløt slepet av en kongeblå ballkjole, blant vannliljene i Båntjern i Nordmarka.

Var Høyres leder i ferd med å gå under, eller var hun på vei opp?

Bildet var tatt av kunstfotografen Marie Sjøvold, og unnfanget med kunstnerens sans for mytiske motiver. Under den mørke vannflaten lurte folketroens nøkk og draug og avgrunnens fortapelse, men også dåpens gjenfødelse og håp om nytt liv.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer