Slik ble Jo Nesbø norges største forfatter

Krimeksperter synser om suksessen.

HYLLES: I natt slippes den tiende romanen i serien om Harry Hole. Ulike krimeksperter synser om Nesbøs suksess. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
HYLLES: I natt slippes den tiende romanen i serien om Harry Hole. Ulike krimeksperter synser om Nesbøs suksess. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt slippes den tiende boka i serien om Harry Hole. Det gjøres med nattlansering på bokhandelen Tanum i Karl Johansgate. Og i morgen er det lanseringsfest på Rockefeller, der forfatteren selv spiller.

Førsteopplaget av «Politi» er på hele 270 000 bøker. Til sammenligning hadde Nesbøs forrige bok, «Gjenferd», et opplag på totalt 330 000 hele det første året den fantes i butikk- og bibliotekshyllene.

- Det er rekordstort i høyeste grad, sier kommunikasjonsansvarlig i Ascheoug, Mona Ek. 

- Hardt PR-arbeid Det er 16 år siden den første boka om politimannen ble gitt ut. I mellomtiden Nesbø oppnådd enorm suksess. Han har nå solgt nærmere 19 millioner bøker på verdensbasis, og har høstet gode anmeldelser i både inn- og utland. Fanskaren stor, men suksessen kommer ikke uten arbeid.  - Han er en eksepsjonelt god forfatter som har reist rundt i hele verden og jobbet hardt med promotering. Vi har jobbet godt sammen, der han først leverer veldig gode bøker, sier Nesbøs internasjonale agent i Salomonssons agency, Tor Jonasson.

Han mener steinhardt fokus og målrettede strategier ligger bak den internasjonale suksessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer