Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik ble Sigrid (33) til lesehesten på 12

Dagbladets Sigrid Hvidsten er hekta.

OGSÅ PÅ TV:  Dagbladets Sigrid Hvidsten  ble så oppslukt av George R.R. Martins romaner «A Song of Fire and Ice» at hun ikke enset omverden. Bildet er fra tv-serien «Game of Thrones», som er basert på bøkene. Foto: Canal +
OGSÅ PÅ TV: Dagbladets Sigrid Hvidsten ble så oppslukt av George R.R. Martins romaner «A Song of Fire and Ice» at hun ikke enset omverden. Bildet er fra tv-serien «Game of Thrones», som er basert på bøkene. Foto: Canal + Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Herregud, sa kjæresten (30).

- Jeg har aldri sett deg så oppslukt i noe før. Faktisk har jeg ikke sett noen så oppslukt i noe før. Han hadde prøvd å lokke meg til middagsbordet i fem minutter. Hadde jeg hørt ham?

Nei.

Sønnen (1), som jeg hadde parkert foran «Drømmehagen», var gått lei og sto og dro meg i sokken. Hadde jeg lagt merke til det? Nei.

For hvordan kunne jeg det når lausungen Jon nettopp hadde reddet sjefen fra en zombie? Når dvergen Tyrion var lurte den onde dronninga opp i stry? Når Daenerys prøvde å finne ut hvordan hun skulle fø opp de tre dragene sine og deretter ta over tronen i kongedømmet Westeros? Sigrid (33) var blitt den småautistiske lesehesten Sigrid (12), og fantasyserien «A Song of Fire and Ice» av George R.R Martin hadde skylda.

HEKTA:  Dagbladets Sigrid Hvidsten så hekta på fantasyserien «A Song of Fire and Ice» at hun ikke får med seg at sønnen (1 år) dro henne i sokken eller at samboeren hadde forsøkt å lokke henne til middagsbordet i fem minutter. 
Foto: Even Bast / Dagbladet
HEKTA: Dagbladets Sigrid Hvidsten så hekta på fantasyserien «A Song of Fire and Ice» at hun ikke får med seg at sønnen (1 år) dro henne i sokken eller at samboeren hadde forsøkt å lokke henne til middagsbordet i fem minutter. Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer

Eller, egentlig var det HBO sin skyld, i og med at førstesesongen av tv-serien «Game of Thrones», basert på bøkene, hadde hatt tidenes cliffhanger. Med en produksjonstid på ett år, minst, var det umulig for Sigrid (12) å ikke ty til de drageprydede pocketutgavene på Ark. Bok nummer en, med sitt sideantall på 600 pluss hadde gått på et par dager. Det er jo ikke noe på tv uansett, så klart kjæresten (30) kunne drikke øl med gutta og er det ikke rart hvor mye man får lest mens sønnen (1) sitter i sandkassa?

Det er tross alt sommer, ingen vits i å legge seg tidlig. Bussen til jobb tar bare ti minutter, det er mye sunnere å gå, men kinkig å vandre lesende gjennom oslotrafikken. Oppvasken kan tas seinere. Og det å måtte vente, etter en massiv togtabbe, tre timer i Kristiansand sentrum, midt på natta? Ikke noe problem.

Jeg ikke den eneste som har det sånn. Pocketversjonen av førsteboka ligger på toppen av New York Times' bestselgerliste, og tirsdag kommer den lenge etterlengtede bok fem, «A Dance with Dragons». Heldigvis er jeg bare på bok tre, men hadde jeg stilt meg i bokhandlerkø om jeg, som blodfansen, hadde ventet seks år på å finne ut hva som skjer med Tyrion?

Ja, errugæærn.

FRA TV-SERIEN:  Bildet er fra «Game of Thrones». Foto: Canal +
FRA TV-SERIEN: Bildet er fra «Game of Thrones». Foto: Canal + Vis mer