Slik ble syltynne «Mad Men»- Betty rundere

Graviditeten er ikke hele hemmeligheten.

«FAT SUIT»: January Jones overrasket publikum da hun dukket opp i en rundere versjon av seg selv i søndagens episode av «Mad Men». Det har skapt reaksjoner. Foto: TVNorge
«FAT SUIT»: January Jones overrasket publikum da hun dukket opp i en rundere versjon av seg selv i søndagens episode av «Mad Men». Det har skapt reaksjoner. Foto: TVNorgeVis mer

(Dagbladet): Etter søndagens episode av «Mad Men» i USA, har diskusjonen rundt en mye rundere Betty Francis (tidligere Draper), gått som en farsott over internett og sosiale medier.

De fleste ble tatt på senga da January Jones (34), som spiller Betty, dukket opp i en såkalt «fat suit» - en drakt som får skuespillere til å se ut som om de har lagt på seg. 

Kald husmor En forklaring er at Jones var gravid midt under innspillingen av sesong fem.

Da skuespilleren annonserte at hun ventet barn i april i fjor, var det mange som lurte på hvordan skaperne av «Mad Men» skulle løse det i seriens handling uten at Betty Francis ville bli gravid på nytt.

Og mange ble overrasket over episodens plott som forklarer karakterens vektøkning.

Uten å avsløre for mye, kan vi fortelle at Betty gjennomgår et ganske så seriøst og personlig problem. Det å putte tynne January Jones i en «fat suit» har skapt reaksjoner, og «Mad Men» får nå både pryl og ros fra kritikere og fans.

Serien får skryt for å vise en mykere side av den ellers så kalde og strenge Betty, som vanligvis er opptatt av fasade. Publikum får endelig se isdronningens svakhet og kanskje verste mareritt, nemlig å miste sitt pene utseende.

- For de som alltid har hatt vanskeligheter med «Mad Mens» kalde mor, var synet av en fyldig Betty et frydefullt syn, skriver The Washington Post, og legger til at hun likevel ser bra ut med litt ekstra vekt.

PERSONLIG PROBLEM: Betty har lagt på seg fordi hun opplever noe vanskelig. Foto: TVNorge
PERSONLIG PROBLEM: Betty har lagt på seg fordi hun opplever noe vanskelig. Foto: TVNorge Vis mer

Den iskalde husmoren Betty Francis er best kjent som ekskona til hovedrollen Don Draper (Jon Hamm). Seriens skapere får skryt av Paste Magazine for å ha skrevet inn et plott som unngår at skuespilleren må gå rundt med store vesker og handleposer for å skjule den gravide magen, noe som i følge nettstedet er et relativt vanlig triks i Hollywood.

Sesongpremiere Mens noen mener det ikke var noen grunn til å gjøre Betty tykkere, mener andre at historiens plott rett og slett var kjedelig. I følge nettstedet The Clicker er det også en del som ikke forstår hvorfor det har blitt en «snakkis» i det hele tatt.

Dette er ikke første gang en skuespiller har blitt gjort rundere i «Mad Men». Seriens skapere brukte samme metode med en «fat suit» da Elisabeth Moss i rollen som Peggy ble gravid i sesong en.

January Jones er alenemor til sønnen Xander Dane Jones, som kom til verden i oktober i fjor, og hun har fått mye oppmerksomhet for å ha holdt barnefaren hemmelig for offentligheten.

Den to timer lange sesongpremieren av «Mad Men» kommer på den norske kanalen VOX 8. april.

ISDRONNING: Slik er vi vant til å se den kalde husmoren Betty Draper (nå Francis). Foto: TVNorge
ISDRONNING: Slik er vi vant til å se den kalde husmoren Betty Draper (nå Francis). Foto: TVNorge Vis mer