Slik ble turistene lurt av «Selskapsreisen»

Båter gikk på grunn.

FILMKLASSIKER: Jon Skolmen og Lasse Åberg spilte hovedrollene i filmen «SOS Selskapsreisen» fra 1988. Ifølge <b>Birgitte Söndergaard som også hade en rolle i filmen, forstod ikke folk at innspillingsstedet kun besto av kulisser. FOTO: Maj-britt Rehnström/flt-pica / NTB Scanpix</b>
FILMKLASSIKER: Jon Skolmen og Lasse Åberg spilte hovedrollene i filmen «SOS Selskapsreisen» fra 1988. Ifølge Birgitte Söndergaard som også hade en rolle i filmen, forstod ikke folk at innspillingsstedet kun besto av kulisser. FOTO: Maj-britt Rehnström/flt-pica / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da komedien «SOS Selskapsreisen 3» fra 1988 ble innspillt, førte det til forvirring blant båtfolket i området.

Birgitte Söndergaard, som spilte rollen som Anna-Vera i filmen, forteller til Expressen at det ikke var alle som forstod at de faktisk holdt på å spille inn en film, og at Stråholmen bare bestod av kulisser.

SKUESPILLER: Birgitte Söndergaard. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Birgitte Söndergaard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Folk kom innom for å fylle bensin, og for å kjøpe avisen, og forstod ikke hvorfor det ikke var mulig.

- Det ble veldig komisk. Folk forstod ikke at det bare var kulisser og ville fylle bensin. Da vi forsøkte å forklare at det bare var en filminnspilling sa de «Jeg ser jo at det går an å fylle bensin her», sier Söndergaard til avisen.

Hun forteller også at filminnspillingen også førte til at flere båter gikk på grunn.

- Folk gikk på grunn. Det var som om virkeligheten på en måte tok igjen filmen, sier hun.

«SOS Selskapsreisen» er den tredje filmen i «Selskapsreisen»-filmene, om Stig-Helmer Olsson, spilt av Lasse Åberg, og vennen Ole Bramsrud, spilt av Jon Skolmen.

Serien består av filmene «Selskapsreisen» fra 1980, «Selskapsreisen 2» fra 1985, «SOS Selskapsreisen» fra 1988, «Helsereisen», «Den ufrivillige golferen» fra 1991 og «The Stig-Helmer Story» fra 2011.