Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Adeles Bond-låt

- Et av de stolteste øyeblikkene i livet mitt.

MUSIKALSK BOND-PIKE: Adele (24) bekrefter at det er hun som er artisten bak årets Bond-låt. James Bond-filmen «Skyfall» har premiere på norske kinoer 26. oktober. Foto: Reuters / Mario Anzuoni / Files / NTB Scanpix
MUSIKALSK BOND-PIKE: Adele (24) bekrefter at det er hun som er artisten bak årets Bond-låt. James Bond-filmen «Skyfall» har premiere på norske kinoer 26. oktober. Foto: Reuters / Mario Anzuoni / Files / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Bare et par uker gjenstår før den 23. James Bond-filmen, «Skyfall», har premiere på norske kinoer.

Nå er det klart hvem som skal sette lyd til filmen i form av tittellåt.

Etter lang tids spekulering, bekrefter 24 år gamle Adele - blant annet på egen Twitter-side - at det er hun som skal synge låta så mange framover vil assosiere med nettopp denne filmen om agent 007.

Låta har i likhet med filmen fått tittelen «Skyfall» og slippes førstkommende fredag, men allerede nå er en smakebit tilgjengelig her.

Var i tvil For «Someone Like You»-sangerinnen var det imidlertid ingen lett sak å takke ja til tilbudet.

- Først var jeg litt i tvil om jeg ville være involvert. Det er mye øyeblikkelig oppmerksomhet og press når det dreier seg om en Bond-låt, sier hun ifølge Reuters.

Det er sammen med komponist Thomas Newman og produsent Paul Epworth at hun lager låta. Epworth er produsenten bak blant annet Adeles monster-hit «Rolling In The Deep».

Adele forteller at det var manuset og Epworths gode ideer for låta som overbeviste henne, og karakteriserer innspillingen av låta som «ett av de stolteste øyeblikkene i livet mitt».

- Når jeg er 60, skal jeg gre håret tilbake og fortelle folk at jeg var Bond-pike en gang i tiden, sier hun til Reuters.

I storhetenes fotspor Artisten fra Nord-London ble historisk da hun i år vant seks Grammy-priser for albumet «21». Ved siden av Beyoncé, er hun den kvinnelige artisten som har vunnet flest av de prestisjetungene prisene på én kveld.

Nå går hun nok en gang inn i de musikalske historiebøkene, og gjør som så mange andre store artister har gjort før henne.

MY NAME IS BOND ...: Daniel Craig gestalter agent James Bond for tredje gang på lerretet. Foto: MGM / SF Norge AS
MY NAME IS BOND ...: Daniel Craig gestalter agent James Bond for tredje gang på lerretet. Foto: MGM / SF Norge AS Vis mer

Blant annet har Nancy Sinatra, Shirley Bassey, a-ha, Paul McCartney, Tina Turner og Madonna alle bidratt med låter til James Bond-filmer opp igjennom tidene.

Den 23. Bond-filmen i rekken er regissert av Oscar-vinneren Sam Mendes og har norsk premiere 26. oktober. James Bond spilles for tredje gang av britiske Daniel Craig (44).

Venter barn Sammen med sin bedre halvdel, hjelpearbeideren Simon Konecki (38), venter gullstrupen Adele sitt første barn.

Det kan bety at det etter Bond-låta kan blir stille fra den britiske aristen i tiden framover, noe hun selv også har uttalt at er tilfellet.

Adele har nemlig planer om å pleie kjærligheten framfor karrieren, uten at det er synonymt med at hun legger karrieren på hylla for godt:

- Nå kan jeg i det minste ha god tid til å skrive et gladere album. Og å være forelsket og glad. Og så vet jeg ikke hva jeg skal. Gifte meg. Få barn. Dyrke fram min egen grønnsakshage, fortalte hun til Huffington Post tidligere i år.

PRISDRYSS: Sammen med Beyoncé, som i 2010 ble tildelt seks Grammy-priser, er Adele den kvinnen i verden som har mottatt flest av de høythengende prisene på én og samme kveld. Foto: Lucy Nicholson / Reuters
PRISDRYSS: Sammen med Beyoncé, som i 2010 ble tildelt seks Grammy-priser, er Adele den kvinnen i verden som har mottatt flest av de høythengende prisene på én og samme kveld. Foto: Lucy Nicholson / Reuters Vis mer