Slik blir den norske filmvåren

Birkebeinere, Gråtass og nazigrøsser er bare noe av det norske regissører byr på i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag presenterte Norsk Filminstitutt vårens norske kinonyheter. Ni norske filmer har premiere i løpet av det kommende halvåret, og mye tyder på at det norske kinopublikummet går en lattermild vår i møte. Fem av de ni ferske filmene er nemlig komedier, selv om flere av dem har alvor i bunn.

I tillegg kan kinogjengerne se frem til Gråtass-moro for de minste, spøkelsesskrekk med vettskremte nazister, og spektakulært birkebeinerdrama.

De originale birkebeinerne Kristofer Hivju og Jakob Oftebro spiller i «Birkebeinerne» som har premiere 12. februar. Storfilmen forteller den velkjente historien om birkebeinerne som beskytter tronarvingen Håkon Håkonsson i en dramatisk flukt gjennom vinterlandskap, og med blodtørstige baglere hakk i hæl.

Det blir ingen trikotkledte næringslivstopper med proffutstyr og pulsklokke, men snarere et spektakulært drama om staute vikinger på treski. Oftebro og Hivju måtte legge seg i hardtrening for rollene, og publikum kan se frem til troverdig slåssing og skigåing satt til 1206. Regissør er Nils Gaup.

Gårdsmoro med Gråtass Traktoren Gråtass har tjueårsjubileum, og den populære figuren feires med langfilmen «Gråtass - Gøy på landet». Elias Søvold Simonsen, kjent fra «Karsten og Petra»-filmene, spiller gutten som møter den levende traktoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer