Slik blir den norske true crime-høsten

Norske krimsaker farger TV-høsten mørk.

TRUE CRIME: I oktober kommer «Gåten Orderud» om Orderud-saken på NRK. Her ser man Per og Veronica Orderud på gården under en pressekonferanse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TRUE CRIME: I oktober kommer «Gåten Orderud» om Orderud-saken på NRK. Her ser man Per og Veronica Orderud på gården under en pressekonferanse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV-serier som handler om virkelige kriminalsaker har lenge vært en sterk TV-trend. Amanda Knox, Christer Pettersson og Michael Peterson har alle fått sine egne serier der skyldspørsmålet utforskes. «The Keepers», «Saken Kevin» og ikke minst «Making a Murderer» er andre serier som har satt true crime på TV-kartet.

Nå kommer også norske serieskapere på banen. I oktober tas vi med tilbake til Orderud gård. «Gåten Orderud» skal gå på NRK og byr på seks episoder der «personer som på ulike måter var involvert i saken eller etterforskningen presenteres for nytt materiale», heter det i pressemeldingen.

- «True crime» er en sjanger som ikke bare fascinerer og interesserer et bredt publikum; Det kan også være journalistikk som virkelig utgjør en forskjell. Med Orderud-saken har Norge en uløst drapsgåte med mange fasetter. Her er det mye å dykke ned i, uttalte prosjektredaktør Marie Sjo i NRK tidligere i år om serien.

TV 2 er på sin side klar med «Hvem drepte Birgitte?» i høst. Serien får førpremiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund 22. august før den vises på TV 2 til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer