SNIKTITT: Under helgas Superbowl fikk TV-seerne et lite glimt av hvordan «The Handmaid's tale» sesong tre vil bli. Video: Hulu Vis mer Vis mer Vis mer

Slik blir den nye «Handmaid's tale»-sesongen

- Gilead på steroider.

Det er blitt tradisjon at det enorme arrangementet Superbowl i USA blir brukt som utstillingsvindu for de kommende storproduksjonene i film- og TV-verden. Helgas Superbowl var intet unntak.

Da fikk nemlig de mange millionene som hadde benket seg foran skjermen en sniktitt på hvordan neste sesong av HBOs storserie «The Handmaid's Tale» kommer til å bli.

Skal vi tro forfatter Margaret Atwood, kommer ikke den tredje sesongen av den dystopiske serien til å bli like dyster og deprimerende som de to foregående.

Det skriver USA Today, som for øvrig har gjort et eksklusivt intervju med produsent Warren Littlefield.

Spoileradvarsel: I denne saken kommer sentrale detaljer fra sesong to, og fra den kommende sesongen.

Han sier «velsignet være kampen» er mantraet for den kommende sesongen, og at handlingen, i den grad det er mulig i et dystopisk, autoritært samfunn, kommer til å være lettere og lysere enn tidligere.

Valgkampanje fra 1984

WASHINGTON: Handlingen i serien er flyttet fra Boston til Washington D.C.. Foto: HBO / Hulu
WASHINGTON: Handlingen i serien er flyttet fra Boston til Washington D.C.. Foto: HBO / Hulu Vis mer

I den korte sniktitten fra Superbowl får vi også se at handlingen i serien flytter seg fra Boston til Washington D.C., som ikke lenger ser ut som den amerikanske hovedstaden slik vi kjenner den.

Blant annet er det store Washington-monumentet byttet ut med et enormt kors.

Warren Littlefield beskriver det som «Gilead på steroider».

SUPER BOWL: Super Bowl 2019 ble historisk da to mannlige cheerleadere opptrådte i pauseshowet. Video: CNN Vis mer

Klippet er et slags spill på Ronald Reagans valgkampanje fra 1984, som hadde navnet «Morning in America».

- I dag vil flere kvinner gå på jobb enn noensinne før i vårt lands historie, sier en stemme, mens bildene på skjermen viser mengder av rødkledde kvinner som gjør seg klare til å «jobbe».

I serien blir fruktbare kvinner tatt som slaver, og brukt som «fødemaskiner» for rike familier.

- I år vil dusinvis av barn bli født i lykkelige og friske familier. Det er morgen igjen. Det er morgen igjen, fortsetter stemmen, før vi til slutt hører Junes stemme:

- Våkne! Morgenen er over!

I en uttalelse gitt The Wall Street Journal sier markedssjef Kelly Campbell hos Hulu at reklamen reflekterer tv-seriens fokus på forholdet mellom dem som sitter med makten, og de som ikke gjør det.

- Det reflekterer tilfeldigvis samtaler som finner sted i dagens miljø, sier hun.

Ti minutter etter

Littlefield avslører dessuten at den nye sesongen plukker opp tråden bare ti minutter etter avslutningen fra sesong to. Sentralt i handlingen kommer nettopp Junes valg fra sesong to om å sende av gårde baby Nicole til Canada.

SESONG TO: Dette er et av bildene som ble frigitt fra forrige sesong. Foto: HBO Nordic
SESONG TO: Dette er et av bildene som ble frigitt fra forrige sesong. Foto: HBO Nordic Vis mer

- Vi plukker også opp Serena Joy, hvor hun er, og hva som skjer med henne nå som hun vet at Nicole, som hun ser på som sin baby, har dratt til Canada, men ikke sammen med June, sier han til USA Today, og fortsetter:

- Det får konsekvenser langt utover i rekkene, og Nicole blir en multinasjonal interesse. Alle vi ha Nicole. Spørsmålet er hvem som har lovmessig og moralsk bestemmelsesrett i denne saken.

Sprer seg til Canada

Littlefield avslører flere andre detaljer fra den kommende sesongen. Blant annet lover han at seerne kommer til å få vite mer om Aunt Lydias bakgrunnshistorie - hva som gjorde henne til den hun er i dag.

Han forteller også at den autoritære ideologien som det fiktive landet Gilead er bygget på, kommer til å spre seg langt utover landets grenser.

- Det vi ser, er at noe av filosofien og problemene fra Gilead til og med sprer seg til Canada. Moira og Luke setter i gang sin egen kamp mot den ideologien, og det blir en virkelig viktig del av vår historie, sier han.