Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik blir den nye Harry Potter-filmen

I går kveld ble første trailer sluppet. Se den her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 21 i går kveld ble traileren til Harry Potter og Fønixordenen sluppet av Warner Bros og som vanlig er det knyttet store forventninger Harry og vennene, denne gang i regi av David Yates.

Den femte filmen er mørkere enn forgjengerne og forholdene ved Galtvort blir helt forandret etter at den nye læreren i forsvar mot svartekunster, Venke Dolorosa Uffert (Imelda Staunton), får mer og mer makt.

Siden elevene aldri får lov til å trene i forsvar mot svartekunster-timene, oppretter Harry den hemmelige «Humlesnurr-legionen».

Der gir han rundt 30 av elevene undervisning, før det går mot et skremmende oppgjør som vil forandre Harrys verden nok en gang.

Den norske distributøren, Sandrew Metronome, tror filmen kommer til å bli sett av rundt 600 000 nordmenn når den kommer på kino i juli.

- Det er vanskelig å spå tallene. Når det kommer oppfølgere, regner man med at de faller en god del. Men tallene for Harry Potter har vært ganske stabile, sier presseansvarlig Jarle Namtvedt i Sandrew Metronome til Dagbladet.no.

Han har allerede sett traileren seks-sju ganger.

image: Slik blir den nye Harry Potter-filmen

- Den ser ganske tøff ut. Filmene beveger seg mer og mer over mot det mørkere, med en reell kamp mellom det gode og det onde. I Fønixordenen er det mer action, nye karakterer og Voldemort er mer tydelig. Den vil trolig treffe et litt mer voksent publikum, sier han.

Filmen har verdenspremiere 13. juli, og vises trolig på norske kinoer samme dag.

image: Slik blir den nye Harry Potter-filmen
ONDSKAPEN: Kampen mellom det gode og det onde blir enda mer synlig.
NY LÆRER:</B> Venke Dolorosa Uffert blir ny lærer på Galtvort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!