Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik blir den nye Øyafestivalen

Flytter til Tøyen og har booket amerikansk kultband.

FESTIVALKARTET: Slik legges det opp til storfestival i Tøyenparken. Foto: Øyafestivalen
FESTIVALKARTET: Slik legges det opp til storfestival i Tøyenparken. Foto: Øyafestivalen Vis mer

(Dagbladet): Siden starten i 1999 har Øyafestivalen etablert seg som den viktigste musikkhappeningen for hipster-Oslo.

Årlig har festivalen fylt Middelalderparken med sin miks av stigende indiestjerner, gamle rockikoner og mange av de mest spennende navna innen såvel hiphop som metal.

Men på grunn av Jernbaneverkets arbeider på Follobanen blir parken utilgjengelig fra og med 2014 og i flere år framover. I dag presenterte Øyafestivalen derfor planene for sin relokalisering til Tøyenparken.

Like stor som før Selv om justeringer og detaljarbeid gjenstår slår festivalen nå fast at de får plass til fire hovedscener og har som målsetting å selge like mange billetter som tidligere.

- Ønsket er å lage en like stor festival som vi har arrangert i Middelalderparken, med like mye innhold og like mange publikummere, skriver festivalen i en pressemelding i dag.

Den nye hovedscenen er plassert ved fotballbanen helt sør i parken. De andre hovedscenene blir liggende nordover langs Finnmarkgata, som festivalområdet strekker seg tvers over.

På vestsiden av den vanligvis så trafikkerte gata har festivalen funnet plass til en teltscene.

Kultband Festivalen slapp i dag også de første artistene som kommer 5. - 9- august neste år.

Mange vil glede seg til å se det amerikanske kultbandet Neutral Milk Hotel, som spiller sin lett forskudde folkrock den eneste gangen pi Norge på Øya i 2014. Bandet har ikke gitt ut noe nytt album siden kritikerfavoritten «In the Aeroplane Over the Sea» i 1998, men slapp en EP med nytt materiale for to år siden.

Øya har også booket Jonathan Wilson, som har mottatt stående ovasjoner for årets plate «Fanfare» - med vestkystpop og klare David Gilmour-referanser - og den norske elektropopartisten Hanne Kolstø.

Andre navn på 2014-programmet er Motorpsycho/Cadillac-samarbeidet Spidergawd, shoegazepionerene Deafheaven, nobelkonsertaktuelle Omar Suleyman, den britiske melankolikeren Nadine Shah og de norske songwriterhåpene Emilie Nicolas og Daniel Kvammen.