Slik blir den nye Øyafestivalen

Blir nabo med Munch-museet.

PÅ FLYTTEFOT: Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: Superunion
PÅ FLYTTEFOT: Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: Superunion Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbaldet): Det har lenge vært kjent at Øyafestivalen, som til vanlig finner sted i Middelalderparken i Oslo, må flyttes til neste år på grunn av jernbaneutbygging i området.

Til Tøyen Og neste års festival skal foregå i Tøyenparken, skriver Aftenposten i dag.

- Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å bruke Tøyenparken. Det er det eneste stedet som er såpass bynært at vi kan beholde størrelsen og profilen på festivalen, sier pr-sjef Jonas Prangerød til avisa.

Øya er en av Norges største festivaler og har de siste årene vært utsolgt langt tid i forveien. Ifølge Aftenposten skal det nye festivalområdet ha plass til mellom 15 000 og 16 0000 publikummere hver dag.

Fornøyd byråd Øyafestivalen har allerede erfaring med arrangementer i Tøyenparken, ettersom barnefestivalen Miniøya har blitt avholdt der de siste årene, med rundt 12 000 besøkende om dagen.

Kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), sier til Øyafestivalens nettsider at han er glad for ordningen med Tøyenparken.

- Øyafestivalen har gjennom flere år vist at de holder høy kvalitet og er en viktig festival for Oslo. Festivalen får også stor oppmerksomhet i andre land, og er dermed med på å markere Oslo som internasjonal musikkby.  Jeg er glad for at vi i samarbeid har klart å finne et nytt sted de kan være mens Follobanen bygges gjennom Middelalderparken. Jeg er sikker på at Tøyenområdet vil gi publikum like god festivalopplevelse som de til nå har fått i Middelalderparken, sier Bjercke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer