<strong>PÅ FLYTTEFOT:</strong> Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: Superunion
PÅ FLYTTEFOT: Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: Superunion Vis mer

Slik blir den nye Øyafestivalen

Blir nabo med Munch-museet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbaldet): Det har lenge vært kjent at Øyafestivalen, som til vanlig finner sted i Middelalderparken i Oslo, må flyttes til neste år på grunn av jernbaneutbygging i området.

Til Tøyen Og neste års festival skal foregå i Tøyenparken, skriver Aftenposten i dag.

- Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å bruke Tøyenparken. Det er det eneste stedet som er såpass bynært at vi kan beholde størrelsen og profilen på festivalen, sier pr-sjef Jonas Prangerød til avisa.

Øya er en av Norges største festivaler og har de siste årene vært utsolgt langt tid i forveien. Ifølge Aftenposten skal det nye festivalområdet ha plass til mellom 15 000 og 16 0000 publikummere hver dag.

Fornøyd byråd Øyafestivalen har allerede erfaring med arrangementer i Tøyenparken, ettersom barnefestivalen Miniøya har blitt avholdt der de siste årene, med rundt 12 000 besøkende om dagen.

Kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), sier til Øyafestivalens nettsider at han er glad for ordningen med Tøyenparken.

- Øyafestivalen har gjennom flere år vist at de holder høy kvalitet og er en viktig festival for Oslo. Festivalen får også stor oppmerksomhet i andre land, og er dermed med på å markere Oslo som internasjonal musikkby.  Jeg er glad for at vi i samarbeid har klart å finne et nytt sted de kan være mens Follobanen bygges gjennom Middelalderparken. Jeg er sikker på at Tøyenområdet vil gi publikum like god festivalopplevelse som de til nå har fått i Middelalderparken, sier Bjercke.

Årets festival går av stabelen i Middelalderparken fra 7. til 10. august, og blant de største trekkplastrene i år er britpop-heltene i Blur, rapperen Kendrick Lamar og Kraftwerk.

<strong>FLYTTER:</strong> Middelalderparken har vært et kjært område for mange festivalgjengere i mange år. Neste år flyttes Øyafestivalen til Tøyen
FLYTTER: Middelalderparken har vært et kjært område for mange festivalgjengere i mange år. Neste år flyttes Øyafestivalen til Tøyen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer