Slik blir den nye Øyafestivalen

Blir nabo med Munch-museet.

PÅ FLYTTEFOT: Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: Superunion
PÅ FLYTTEFOT: Slik ser Øyafestivalen for seg at det kan bli i Tøyenparken i 2014. Årets festival blir den siste på et par år som avholdes i middelalderparken. Illustrasjon: SuperunionVis mer

(Dagbaldet): Det har lenge vært kjent at Øyafestivalen, som til vanlig finner sted i Middelalderparken i Oslo, må flyttes til neste år på grunn av jernbaneutbygging i området.

Til Tøyen Og neste års festival skal foregå i Tøyenparken, skriver Aftenposten i dag.

- Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å bruke Tøyenparken. Det er det eneste stedet som er såpass bynært at vi kan beholde størrelsen og profilen på festivalen, sier pr-sjef Jonas Prangerød til avisa.

Øya er en av Norges største festivaler og har de siste årene vært utsolgt langt tid i forveien. Ifølge Aftenposten skal det nye festivalområdet ha plass til mellom 15 000 og 16 0000 publikummere hver dag.

Fornøyd byråd Øyafestivalen har allerede erfaring med arrangementer i Tøyenparken, ettersom barnefestivalen Miniøya har blitt avholdt der de siste årene, med rundt 12 000 besøkende om dagen.

Kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), sier til Øyafestivalens nettsider at han er glad for ordningen med Tøyenparken.

- Øyafestivalen har gjennom flere år vist at de holder høy kvalitet og er en viktig festival for Oslo. Festivalen får også stor oppmerksomhet i andre land, og er dermed med på å markere Oslo som internasjonal musikkby.  Jeg er glad for at vi i samarbeid har klart å finne et nytt sted de kan være mens Follobanen bygges gjennom Middelalderparken. Jeg er sikker på at Tøyenområdet vil gi publikum like god festivalopplevelse som de til nå har fått i Middelalderparken, sier Bjercke.

Årets festival går av stabelen i Middelalderparken fra 7. til 10. august, og blant de største trekkplastrene i år er britpop-heltene i Blur, rapperen Kendrick Lamar og Kraftwerk.

FLYTTER: Middelalderparken har vært et kjært område for mange festivalgjengere i mange år. Neste år flyttes Øyafestivalen til Tøyen
FLYTTER: Middelalderparken har vært et kjært område for mange festivalgjengere i mange år. Neste år flyttes Øyafestivalen til Tøyen Vis mer