Slik blir din nye NRK-lisens

Lisensavgiften for 2015 er klar.

LISENSEN FRYSES: Kulturminister Thorhild Widvey (H) og resten av regjeringen fryser NRK-lisensen for 2015. Foto: Christian Roth Christensen
LISENSEN FRYSES: Kulturminister Thorhild Widvey (H) og resten av regjeringen fryser NRK-lisensen for 2015. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å fjerne NRK-lisensen har vært en fanesak i Frp i en årrekke. Partiet sa også senest under fjorårets valgkamp at man ønsket å ta bort lisensen helt dersom partiet kom i posisjon.

Også Høyre har vært for å endre på lisensinnbetalingen, selv om man der ikke har gått like langt som regjeringsmakkeren.

Det var derfor knyttet stor spenning til hvilke endringer på lisensen som regjeringen ville foreta seg i årets statsbudsjett.

Nå er resultatet klart. Og lisensen fryses på dagens nivå.

Du må altså ut med 2729 kroner (inkl. moms) i NRK-lisens også neste år.

Dagbladet vet at det i NRK-ledelsen har vært knyttet stor spenning hvilken retning kringkasterlisensen nå tar. Ledelsen på Marienlyst har siden valget i fjor forberedt konsernet og dets ansatte på magre år, og startet en effektiviseringsprosess.

NRK har bedt finansministeren om en lisensøkning på 73 kroner for 2015, men får altså ikke et rødt øre.

I praksis er dette å betrakte som en inntektsreduksjon for NRK, prisstigning tatt i betraktning.

Før lisensavgiften for 2015 kan fastslås med full sikkerhet skal den gjennom det reviderte statsbudsjettet. Der er det muligheter for at de andre partiene på Stortinget kan kreve endringer i avgiftsnivået, i så fall er det mest trolig at man vil forhandle seg frem til et avgiftsløft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer