IKKE TIL Å UNNGÅ: En Google Chrome-applikasjon gjør det litt vanskeligere for deg å overse eposter fra Gmail-brukere, dersom du først har åpnet dem. Foto: AP / NTB scanpix
IKKE TIL Å UNNGÅ: En Google Chrome-applikasjon gjør det litt vanskeligere for deg å overse eposter fra Gmail-brukere, dersom du først har åpnet dem. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Slik blir du sporet av Gmail-brukerne

... Og det er fint lite du kan gjøre for å hindre det.

(Dagbladet): «Adjø, alle sammen. På tide å droppe internett», skriver amerikanske Huffington Post.

Ifølge avisa gjør en Google Chrome-applikasjon det mulig for Gmail-brukere å se om mottakeren av eposten har åpnet den eller ikke.

Applikasjonen, kalt Streak, gjør det også mulig for andre å se hvor vidt du har åpnet eposten eller ei, på samme måte som man på Facebook kan se om mottakeren har lest meldingen du sendte i innboksen.

Mottakeren av eposten trenger nemlig ikke å ha installert Streak for at avsender skal kunne finne ut hvor vidt vedkommende har lest eposten.

Og det er lite du kan gjøre for å hindre epost-avsenderen i å se om du åpner mailen du har fått.

For i motsetning til på Facebook-innboksen, er det ikke mulig for mottaker å se at avsender følger med på om mailen åpnes eller ei, skriver Huffington Post, som også viser bilder av hvordan det hele fungerer.

Dersom du sender en epost til en gruppe mottakere, vil Streak fortelle deg hvor mange av mottakerne som har åpnet eposten, men ikke nødvendigvis hvem.

Streak har vært på markedet siden rundt 2012, men det var først i november i fjor at det ble mulig for Gmail-brukerne å spore opp hvor vidt epost-mottakerne åpner beskjedene de sender.