Slik blir fjerde sesongen av «Downton Abbey»

Advarsel: Ikke les denne saken om du ikke vil vite hva som skjer.

AVSLØRER: Nå kan fansen forvente seg litt av et kjærlighetsdrama i den kommende sesongen av den kritikerroste serien «Downton Abbey». Foto: Stella Pictures
AVSLØRER: Nå kan fansen forvente seg litt av et kjærlighetsdrama i den kommende sesongen av den kritikerroste serien «Downton Abbey». Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den kritikerroste serien «Downton Abbey» er i full gang med innspillingen av sin fjerde sesong. Serien, som er én av de mest populære i Storbritannia, har også slått svært godt an i Norge.

Den første episoden av kostymedramaets tredje sesong ble sett av hele 603 000 nordmenn.

På det meste har seertallene for serien i Norge vært helt oppe i 711 000, og aldri lavere enn 535 000, ifølge tall fra NRK, som har vist episodene tidligere.

Nå kan fansen forvente seg litt av et kjærlighetsdrama i den kommende sesongen.

Karakteren Lady Mary, spilt av skuespilleren Michelle Dockery, blir muligens ikke den eneste enslige enken som dykker inn i et trøsteforhold neste sesong.

- Innleder romanse Ifølge britiske tabloider, har den populære serien allerede lagt en kjærlig interesse for Tom Branson spilt av Allen Leech. Han var tidligere Downton-betjent, og spilte enkemann og far i forrige sesong.

Etter den plutselige dødsfallet til sin kone, Lady Sybil, vil Branson angivelig ansette en «eksklusiv» barnepasser, som også heter Sybil, for sin datter. Den nye karakteren vil bli spilt av den britiske skuespilleren Daisy Lewis og hun vil «raskt innlede en romanse med den kjekke iren,» ifølge Mirror.

En kilde forteller til avisa at «Daisy vil bli en av Downton mest fremstående karakterer og at hennes romanse med Tom vil være en av de viktigste historiene i serien. Han vil begynne å utvikle følelser for henne og de starter deretter en hemmelig affære.»

Kilden legger også til at Tom vil få enda mer TV-tid i den kommende sesongen.

Sluttet forrige sesong Det er fra tidligere kjent at stjernen Dan Stevens, som har spilt rollen som Matthew Crawley, tok en besluting om å slutte i serien, etter sesong tre.

- Det var alltid snakk om tre år. Da det ble klart at det skulle bli en fjerde sesong måtte jeg ta en vanskelig avgjørelse. Men det føltes ut som en god tid for å ta en pause. Fra et personlig synspunkt har jeg ønsket muligheten til å gjøre andre ting, fortalte han til i et intervju med The Guardian.

Den fjerde sesongen av Downton Abbey er ventet å ha premiere i USA den 5. januar 2014.