Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik blir «Grand Theft Auto IV»-flerspiller

Bosser og biler ...

Vi har allerede blitt servert flere drypp om flerspillerdelen i etterlengtede «Grand Theft Auto IV». Nå er enda flere detaljer blitt avslørt.

Kotaku har prøvd seg på flerspillerdelen og kan rapportere om ting vi allerede vet og flere nyheter.

Modusene vil som kjent støtte 16 spillere, da med unntak av samarbeidsmodusen (her er det maks fire spillere). Alle spillere rangeres på en skala fra 0-10. Jo mer penger du plukker opp i flerspiller, dess høyere blir du rangert.

Den som er vert for spillene kan endre på en rekke ulike innstillinger. Slik som hvor kampene skal finne sted (hele byen, bydel eller en liten del av bydelen), hvilke våpen som skal brukes, når på dagen kampen skal finne sted, væreforhold, bruk av autosikte, politiets rolle og tilstedeværelse av ikkespillende figurer.

Her er litt mer informasjon om de viktigste modusene:

«Team Deathmatch»

En klassiker gjort på GTA-måten. Her er hele byen din og du kan gjøre hva du vil. Lagene kan settes sammen helt valgfritt. Hvilke våpen som kan plukkes opp bestemmes av verten. Laget med flest penger når tiden er ute vinner.

«GTA Race»

image: Slik blir «Grand Theft Auto IV»-flerspiller

Verten velger hvilke kjøretøy man kan bruke, så er det full pinne. Her kjører man runder i byen i en tidsbegrenset periode. Det finnes sjekkpunkter, men hvordan du kommer dit er opp til deg - ikke ulikt «Burnout Paradise». Også her er det våpen, slik som raketter på bilene.

«Cops \'N\' Crooks»

Her møtes to lag med veldig ulike målsetninger. Politilaget ser skurkene på sin radar, mens skurkene bare kan se punktet der de kan slippe unna. Dermed blir det en hektisk kamp mellom katt og mus. Skurkene må få bossen sin i sikkerhet, mens politiet skal gjøre alt i sin makt for å hindre at dette skjer.

«Hangman\'s Noose» 

Samarbeidsmodus for opptil fire spillere. Denne består av flere korte, historiedrevne oppdrag. Her må du få bossen din i sikkerhet i live, ikke helt ulikt det som skjer i overnevnte modus.

«Grand Theft Auto IV» slippes til Xbox 360 og PlayStation 3 29. april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media