Slik blir «Hunger Games»- oppfølgeren

Rått, vått og blodig for Katniss Everdeen.

Sushi: Når du kjemper for å overleve «The Hunger Games» er det viktig med proteiner. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) tyr til rå fisk. Bildet er fra den pågående innspillingen på Hawaii. Foto: Stella Pictures
Vått: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) må kjempe for livet på en øy i «The Hunger Games»-oppfølgeren «Catching Fire». Foto: Stella Pictures
Tropisk Oppfølgeren til megasuksessen «The Hunger Games» blir for øyeblikket spilt inn på Hawaii. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) har også denne gangen fått tak i en bue. Foto: Stella Pictures
Gullum-style: Øks, spyd og bue er ikke noe problem å få tak i under «The Hunger Games». Bestikk er det verre med. Foto: Stella Pictures
Stjerne: Jennifer Lawrence (22) ble Oscarnominert for beste kvinnelige hovedrolle allerede som 20-åring. Neste år er hun klar med en ny runde av «The Hunger Games». Foto: Stella Pictures.
Sterkere sammen: Det er duket for allianser i den kommende «The Hunger Games - Catching Fire». Filmen spilles nå inn på Hawaii. Foto: Stella Pictures
Komplisert: Forholdet mellom Katniss (Jennifer Lawrence) og Peeta (Josh Hutcherson) er komplisert. Men før de finner ut av det må de unngå å bli drept. Foto: Stella Pictures
Stuper i det: Stuper hun for livet? Mest sannsynlig, ja. Foto: Stella Pictures
I siktet: «The Hunger Games - Catching Fire» har planlagt premiere i november neste år. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kommer nok til å bite fra seg også i oppfølgeren.

Jennifer Lawrence (22) tok i år verden med storm som heltinna Katniss Everdeen, i actionfilmen «The Hunger Games».

Filmen handler om en gruppe ungdommer som blir tvunget til å kveste og drepe hverandre etter beste evne, i et direktesendt makabert reality-show, der vinneren er den eneste som slipper levende ut.

Oppfølger Det hele foregår i fremtidens USA, der en borgerkrig har splittet landet, og de årlige «dødslekene» blir brukt av det totalitære regimet for å kue den undertrykte, men opprørske, befolkningen i distriktene.

Nå produksjonsteamet, med regissør Francis Lawrence i spissen, i gang med å spille inn oppfølgeren «The Hunger Games — Catching Fire».

Bilder fra innspillingen på Hawaii tyder på at det vil bli nervepirrende, blodig action i naturskjønne omgivelser, også i oppfølgeren.

Fisk og våtdrakt De ferske bildene viser blant annet Lawrence i rollen som Katniss, i en futuristisk våtdrakt og med pil og bue, mens medskuespiller Josh Hutcherson, i rollen som Peeta  Mellark, holder tak i en middelaldersk stridsøks.

Bildene kan tyde på at det også er ernæringsmessige utfordringer knyttet til å være sperret inne på arenaen, som denne gangen er en øy. På et av bildene fra opptakene er Katniss i ferd med å spise en fisk, til forveksling likt måten Ringenes Herre-figuren Gollum foretreker det.

Oscar-nominert Filmen, som i likhet med forgjengeren er basert på Susanne Collins' ungdomstrilogi, har planlagt première november neste år. Dagbladets anmelder ga den forrige filmen terningkast fem, og mente det var den smarteste underholdningsfilmen på lenge.

Jennifer Lawrence har hatt kometkarriere i Hollywood etter at hun overbeviste stort i det mørke narko-dramaet «Winters Bone» i 2010, og ble Oscar-nominert for beste kvinnelige hovedrolle.