Slik blir kinohøsten

Snart forsvinner sola, og vannet blir iskaldt. Da er kinosalen et fint sted å varme seg. Her er høstens film-høydepunkter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til tross for gode besøkstall i sommer, er kino noe som normalt hører høsten til.

Og i månedene som kommer har du mange gode filmopplevelser i vente.

En lang kø av norske filmer står premiereklare, «Fahrenheit 9/11» er allerede årets mest omdiskuterte, og oppfølgere til Shrek, Bridget Jones, Jason Bourne og Oceans Eleven kommer om ikke så altfor lenge til et lerret nær deg.

- Ektefølt «Uno»

Einar Aarvig er filmredaktør i FHM og anmelder i TV2, og han er ikke i tvil om at flommen av norske filmer denne høsten byr på mye bra. Aksel Hennies «Uno» er en av filmene han har sett. Og likt.

- «Uno» er en veldig troverdig og energisk film. Den er jo et melodrama, om en hovedperson med en døende far og bror med Downs syndrom, og slikt får meg i utgangspunktet til å sette ut piggene. Men «Uno» er en ektefølt film, sier Aarvig.

Høstens definitive høydepunkt er imidlertid ikke norsk. «Eternal sunshine of the spotless mind», som på norsk har fått den noe mindre velklingende tittelen «Evig solskinn i et plettfritt sinn», fortjener et stort publikum, mener Aarvig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer