Slik blir kulturbudsjettet

Tap på tap for kulturministeren.

TAPER: Kulturminister Thorhild Widvey (H) må innse at mange av hennes kuttforslag i kulturbevilgninger blir reversert av KrF og Venstre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAPER: Kulturminister Thorhild Widvey (H) må innse at mange av hennes kuttforslag i kulturbevilgninger blir reversert av KrF og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sentrumspartiene og regjeringen ble fredag formiddag enig om et statsbudsjett for neste år.

Budsjettet inneholder en rekke endringer i kulturpolitikken regjeringen egentlig ville føre. Kutt i pressestøtte, støtte til litteraturhusene, samiske aviser, kulturtilbud for eldre og NRK reverseres av KrF og Venstre.

Dette er neste års kulturbudsjett:

Avisene reddes Thorhild Widvey (H) har arbeidet hardt for å rettferdiggjøre et kutt på 50 millioner i den statlige støtten til produksjon av papiraviser. Det har hun fått skarp kritikk for, med spådom om en svært tøff vinter politisk sett.

Arbeidet med å kutte i pressestøtten er forgjeves. Slik som varslet, rikket ikke KrF og Venstre seg en tomme på denne saken, og kuttforslagene droppes. Dette var kuttforslag som både irriterte og provoserte sentrumskameratene i KrF og Venstre. Partiene uttalte i forkant av forhandlingene at kuttene Widvey foreslo ikke kom på tale.

De fikk altså viljen sin.

Økt lisens NRK har opplevd en massiv økning i lisensinntektene de siste årene. 80 prosent har lisensen økt på 13 år. Denne trenden ville regjeringen snu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer