Slik blir kveldens operagalla

Klarer pantomimikeren å forføre Ingrid Bjørnov? Se panoramabilde fra salen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SE BILDESERIE HER

(Dagbladet.no): Det er ingen tvil om at det blir brask, bram og hamring på stortromma når det nye operahuset i Bjørvika åpner i kveld.

Blant de 1305 gjestene som kommer til å overvære åpningsgallaen i den nye operasalen, er blant andre Kong Harald, Dronning Sonja, Dronning Margrethe av Danmark, Kronprinsesse Victoria av Sverige, statsminister Jens Stoltenberg, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og alle de 17 norske statsrådene.

Dagbladet.no var tilstede under generalprøven i går og fikk snikkikket på gjenomkjøringen av åpningsgallaen. Forestillingen er regissert av Bentein Baardson, og både operaens 20 sangsolister og Nasjonalballettens 60 dansere opptrer.

I tillegg kommer ti gjestesolister som blant andre teller norske Solveig Kringlebotn og Elizabeth Norberg-Schulz.

Akkompagnert av en neverlur og et enormt sceneteppe inspirert av Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger» synger Kringlebotn Waldemar Thranes «Ågots fjeldssang» fra «Et fjeldeventyr», i det som må sies å være kveldens norskeste innslag.

Hovedprogrammet begynner etter at Kong Harald erklærer huset for åpnet og består av 24 innslag, som bindes sammen av en pantomimiker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.