Slik blir «Metal Gear Solid» på iPhone

Se video.

(Dagbladet.no): Da det japanske spillselskapet Konami skulle annonsere et nytt «Metal Gear Solid»-spill til et annet format enn PlayStation, knyttet deg stor spenning til om spillserien skulle finne veien til Xbox 360.

Da annonseringen kom, viste det seg at det var et langt mindre format som nå skulle få besøk av Old Snake. «Metal Gear Solid Touch» skal nemlig være et av flere spill Konami lanserer på iPhone og iPod Touch.

Nå har den første traileren fra spillet kommet, og du kan se hva vi kan forvente av det håndholdte spillet øverst i saken.

Inntrykket fra videoen er at spillet, på tross av at det visuelt sett ser bedre ut enn de fleste andre mobilspill, neppe vil by på samme spillopplevelsen som vi kjenner fra de «store» konsollene. Scenene viser langt mer stillestående skyting enn den agile snikingen vi er vant til - men om dette er hoveddelen av spillet gjenstår fortsatt å se.

«MGS: Touch» tar utgangspunkt i «Metal Gear Solid 4», og vil benytte seg av den trykksensitive skjermen. Det inneholder seks brett - med flere tilgjengelig senere.

Spillet slippes til våren. Allerede før jul slippes et annet iPhone-spill basert på en kjent Konami-serie. Ifølge Gamesindustry.biz vil «Silent Hill: The Escape» dukke opp før slutten av desember, sammen med «Revolution S Lite» og «Frogger».