Slik blir neste sesong av «vår tids fantasysaga»

Game of Throne sesong 2 er to små måneder unna. Her er smakebiten.

(Dagbladet): HBO publiserte for kort tid siden traileren til sesong 2 av «Game of Thrones». Suksesserien er basert på bestselgerromanserien «A Song of Ice and Fire» av George R. R. Martins og ble av Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad omtalt som en «fantasysaga for vår tid».

- I likhet med John R. R. Tolkiens definerende «Ringenes Herre» foregår Martins historier i en førironisk kvasimiddelaldersk verden med hester og sverd, og begynner under opptakten til en omfattende krig. Der slutter enhver likhet. Det finnes lite heroisme i Martins kollapsende kongerike Westeros. Det finnes knapt riktige valg. Uselviske gjerninger er i beste fall naive og i verste fall livsfarlige, skrev Hobbelstad om den kritikerroste serien.

Første sesong av «Game of Thrones» går nå på torsdager på NRK 3, men mange nordmenn har allerede funnet måter å se kultserien - lovlig eller ulovlig. For dem som har muligheten til å følge det amerikanske sendeskjema er det altså kun to små måneder til man igjen kan benke seg med det HBO spøkefullt har omtalt som «The Sopranos i middelalderen».

NRK vil sende neste sesong av serien, men det er ennå ikke klart hvor langt bak norske tv-seere vil være amerikanske.

- Vi vil mest sannsynlig sende neste sesong fra januar 2013, opplyser pressekontakt Jade Josefine Nordahl til Dagbladet.

Sesong 1 mottok 13 Emmy-nomminasjoner. Kortvokste Peter Dinklage vant pris for beste birolle.

PS! Har du Canal Plus kan du se sesong 2 av «Game of Thrones» allerede innen mai 2012.