Slik blir Nintendo DS

Nå vet vi endelig hvordan Nintendos nyeste blir seende ut.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Vi har sett hvordan spillene vil oppføre seg på Nintendos kommende håndholdte spillkonsoll, døpt «DS». Men ikke før nå vet vi hvordan selve spillmaskinen vil se ut.

  DS står for dual screen, og som navnet antyder vil den ha to skjermer som kan foldes sammen - akkurat som med de gamle «Game&Watch».

  Stiligere


  I en uttalelse fra Nintendo tidlige i dag ble det offentliggjort at det som tidligere har vært kodenavnet på den bærbare konsollen - «Nintendo DS» - også vil være det offisielle navnet.

  Den nye designen vitner om en tynnere og mer stilig presentasjon, enn den vi først fikk se på spillmessen E3 i Los Angeles i mai. Nytt er også at du kan lagre pennen i et eget hull i maskinen, noe som manglet i E3-utgaven, samt at lyden vil være i stereo enten du bruker høretelefoner eller ei.

  Den nederste skjermen til Nintendo DS er trykkfølsom, noe som vil innby til en helt ny opplevelse i spillene. I spill som «Wario Ware DS» vil man kunne bruke den medfølgende stylo-pennen til å løse småspillene, mens i «Metroid DS» vil hovedpersonen Samus skyte der du peker på skjermen.

  Mange muligheter


  Den øverste skjermen er perfekt for bruk til for eksempel oversiktskart, eller kan fungere som statusskjerm. Mulighetene er mange for hvordan spillene kan utnytte begge skjermene til det beste.

  Det er foreløpig usikkert hvor mye maskinen vil koste, og når den kommer til Norge. De nye bildene av Nintendo DS gjør i hvert fall sitt til at vi gleder oss enda mer til vi får tak i den.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>STILIGERE:</B> Slik vil Nintendo DS bli seende ut. Det er en mer «voksen» design enn den vi fikk se på E3.
<B>MINDRE:</B> Selve maskinen blir tynnere. Her er også den offisielle logoen til Nintendo DS.