Slik blir Nintendo DS

Alle detaljene om den håndholdte spillmaskinen finner du her.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Nintendo lettet i går på sløret om hvordan deres kommende håndholdte spillkonsoll vil bli.

  Nintendo DS, der DS står for Dual Screen, vil komme på markedet først i USA den 21. november. I Japan kommer maskinen den 2. desember - og vi i Europa får den ikke før i første kvartal 2005.

  Prisen i USA er satt til 149,99 dollar - drøye 1000 norske kroner. Det er imidlertid vanlig at det legges litt til på prisen når produktene lanseres her.

  Trykkskjerm


  Fra før kjenner vi til at den ene skjermen vil være trykkfølsom, slik at man kan styre spillene med en medfølgende penn. I tillegg kan maskinen gjenkjenne stemmer via den innebygde mikrofonen, samt at den har en innebygget trådløs nettverksadapter.

  Takket være disse funksjonene, samt et innebygget program kalt «PictoChat», vil DS-brukere kunne chatte med hverandre med meldinger de skriver på den trykkfølsomme skjermen. Disse meldingene kan inneholde både tekst og bilder, og koster ingenting å sende.

  Med en gang en Nintendo DS kommer innen rekkevidde fra din maskin, vil den vekkes til live og innbyde til en samtale eller en spillrunde med maskinene som er nærheten - rekkevidden er opptil 30 meter.

  Mange spill


  Men mer viktig enn dette for mange er nok spillene. Over 100 firmaer har nå sagt at de utvikler spill til Nintendo DS, og ettersom DS er bakoverkompatibel med GameBoy Advance, vil man ha en solid spillkatalog allerede fra slippdatoen. Nintendo står selv for 20 av disse titlene.

  DS har stereohøyttalere som kan simulere surroundlyd. Vanlig batterikapasitet ved en fire timers lading er på 10 timer.

  Det innføres en ny type spillbrikker for Nintendo DS, som ikke vil inneholde noen bevegelige deler. Og størrelsen på selve maskinen? 148,7 x 84,7 x 28,9 millimeter.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>CHAT I VEI:</B> Med Nintendo DS\' innebygde «PictoChat» kan du kontakte venner og ukjente via den trykkfølsomme skjermen.