Slik blir NRK-skatten

Fra og med 1. januar legges finansieringen av NRK om.

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. januar 2020 forsvinner Kringkastingsavgiften. Fra da vil NRK finansieres gjennom skatten. En husstand med to skattytere vil betale om lag det samme som før, dersom de tidligere betalte lisens. Dette melder regjeringen i en pressemelding.

Inntjeningen skjer gjennom en reduksjon i personfradraget. Skattefradraget for pensjonister økes, slik at minstepensjonistene slipper skatten.

Personfradraget skal etter planen reduseres slik at den maksimale skatteøkningen utgjør omlag 3100 kroner for en husholdning med to skattytere.

- Mange kommer bedre ut av omleggingen. For eksempel vil enslige forsørgere og alle som bor alene spare om lag 1 500 kroner i forhold til dagens lisensbetaling. Minstepensjonister sparer om lag 3 100 kroner, sier finansminister Siv Jensen i pressemeldingen.

Milliardtilskudd

Regjeringa foreslår et tilskudd på vel 5,7 milliarder kroner til NRK i 2020. Fordi merverdiavgiftsplikten for NRK er foreslått videreført, blir det totale tilskuddet på 6,4 milliarder kroner.

- Dette er viktig for å sikre en framtidsrettet finansieringsmodell for et uavhengig NRK. Denne modellen vil i større grad enn lisensordninga ha en sosial profil, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer