«Stjernestøv»

Slik blir NRKs julekalender

«Stjernestøv» er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Snøfall» i 2016. Julekalenderen har et budsjett på 60 millioner kroner, og både kjente og ukjente fjes er med.

NY JULEKALENDER: «Stjernestøv» er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Snøfall» i 2016. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonen tro skal NRK også i år sende julekalender. Med et budsjett på 60 millioner kroner er «Stjernestøv» ti millioner kroner dyrere enn NRKs forrige egenproduserte julekalender, «Snøfall» fra 2016.

Karianne Lund og Ida Sagmo Tvedte er serieskaperne bak «Stjernestøv». Lund har tidligere vært manusforfatter i seriene «Okkupert» og «Blank». Tvedte var regissør av «Snøfall» og i «Stjernestøv» er hun både serieskaper og manusforfatter.

I den nye julekalenderen må niåringen Jo flytte etter at foreldrene skilte seg. Han misliker alt det nye og vil bare at alt skal være som før.

Faren til Jo, Steinar, (Morten Svartveit) er astronom og de ser ofte på stjernehimmelen sammen. Steinar sier til sønnen at når de savner hverandre, kan de begge se på Nordstjerna, kompasset til alle stjerner. Jo finner omsider Nordstjerna. Men stjernen slokner. Seinere møter Jo jenta Elly, og sammen kan de vente seg en spennende desember-måned.

- Rik historie

Produsent Hege Waagbø sier til Dagbladet at hun tror historien i «Stjernestøv» er gjenkjennelig for mange barn.

- Statistisk sett er det stor sjanse for at enten du selv eller noen rundt deg opplever skilsmisse. Jo møter Elly som kommer fra nord og er stjernebarnet. Vi får det storslåtte med magien og en mulighet til å fortelle om hun som kommer fra Nord som ser vår verden, sier Waagbø og fortsetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer