Slik blir nye «Beat for beat»

NRK tror på «wow»-effekt.

NY INNPAKNING:  Hver fredag i 14 år har mer og mindre kjente talenter løst nøtter, og startet helga med sang. Nå er både studio og innholdet endret noe. Foto: Erik Dyrhaug
NY INNPAKNING: Hver fredag i 14 år har mer og mindre kjente talenter løst nøtter, og startet helga med sang. Nå er både studio og innholdet endret noe. Foto: Erik DyrhaugVis mer

(Dagbladet): I 1999 kom de første tonene fra den norske utgaven av «Beat for beat - tone for tone». Siden den gang har Ivar Dyrhaug ledet sangprogrammet med stødige toner, skiftende briller og gjentatte splitthopp.

Etter 14 år har redaksjonen bestemt seg for å forandre både innhold og utseende.

- «Beat for beat» er blitt en institusjon i TV-Norge, og er høyt elsket av publikum. Grunnfjellet i programmet vil bestå - det blir fortsatt mye musikk og oppgaver, i tillegg til sangtalenter, men vi syns det var på tide med en real ansiktsløftning, sier prosjektleder Christian Finnskog til Dagbladet.

- Mer lekent I første program er det Erik André Hvidsten og Reidun Sæter som skal konkurrere mot Adam Douglas og Solgunn Ivana Valstad i å løse ulike sangnøtter. Programmet er tilbake på skjermen i kveld.

Finnskog forteller at det er flere sider ved programmet som er blitt endret siden vi så det på skjermen i vår - da som nå en del av NRKs «gullrekka». 

- Programmet vil bli enda mer lekent og spontant, bandet har fått en mer sentral plass, i tillegg har vi en ny oppgave, der vi får inn ei rekke med bokstaver, som skal legges i riktig rekkefølge, forteller prosjektlederen.

Studioet har fått en himmelblåfarge, og det blanke gulvet fortsetter oppover veggene, mens et hav av små lamper utgjør en «stjernehimmel» over tv-studioet.

- Wow Nasjonale versjoner av programmet sendes i mange land, og er basert på det irske konseptet «The Lyrics Board». Finnskog forteller at skaperne av konseptet har lagt visse rammer for programmet, derfor er det han kaller grunnfjellet med to konkurrerende lag det samme, mens innpakningen er ny.

- Seerne vil i aller høyeste grad kjenne igjen programmet, men det får et litt høyere tempo. Programmet har gått i mange år, og det er nok noen som ikke liker endringene. Slik vil det alltid være, men jeg tror de fleste vil si «wow». De som har sett det til nå sier at det ser veldig stort, flott og elegant ut, forteller Finnskog om studioet.

BLÅTT:  Det nye studioet har fått et blått og blankt gulv, som også fortsetter oppover veggen. Foto: Erik Dyrhaug
BLÅTT: Det nye studioet har fått et blått og blankt gulv, som også fortsetter oppover veggen. Foto: Erik Dyrhaug Vis mer

Musikerne Gisle Børge Styve og Trond Nagell Dahl vil fortsatt sitte bak hvert sitt piano, og akkompagnere sangerne på vei mot løsningene.

Kapellmester for programmets bandets er fortsatt Trond Lien.

Seersnittet for «Beat for beat» gjennom de årene programmet har gått på skjermen er 860 000.

Toppen nådde Ivar Dyrhaug og co i 2003 med et seersnitt på 1 097 000, mens 2012-sesongen ble sett av 724 000 seere i snitt.

NYE HOPP:  Ivar Dyrhaug er kjent for sine hopp, og mye tyder på at han vil fortsette med det også denne sesongen. Foto: Erik Dyrhaug
NYE HOPP: Ivar Dyrhaug er kjent for sine hopp, og mye tyder på at han vil fortsette med det også denne sesongen. Foto: Erik Dyrhaug Vis mer