Slik blir nye «Hotel Cæsar»

Nytt digitalt format på den velkjente serien.

BLIR NETTBASERT: De kjente ansiktene fra TV 2s dramaserie «Hotel Cæsar», blir fra januar bare å se på TV 2s strømmetjeneste SUMO. Foto: TV 2
BLIR NETTBASERT: De kjente ansiktene fra TV 2s dramaserie «Hotel Cæsar», blir fra januar bare å se på TV 2s strømmetjeneste SUMO. Foto: TV 2Vis mer

(Dagbladet): Det er nå klart hvordan TV 2s nye satsing på «Hotel Cæsar» vil bli.

Mandag 2. januar starter «Hotel Cæsar» som nettserie. TV 2 kjøpte våren 2016 50 nye episoder av «Hotel Cæsar», som utelukkende vil bli sendt på TV 2 Sumo.

At serien kommer til å bli tatt av TV-skjermen, ble ikke spesielt godt mottatt hos fansen, som truet med boikott da nyheten ble kjent.

- Vi ser at serien er veldig populær på TV 2 Sumo, mens den over flere år har mistet seere på den lineære visningen. Derfor tar vi sats og satser digitalt etter nyttår, forteller dramasjef i TV 2, Christopher Haug i en pressemelding.

- Kortere og spissere format

Han forteller videre at episodene mandag til onsdag vil være i et kortere og mer spisset format, mens på torsdag vil man kunne se de tre episodene sydd sammen. Torsdagsepisoden vil også inneholde nye scener og en ny historie man ikke har sett tidligere i uka.

- Med en kortere og mer spenningsdrevet historie håper vi jo selvfølgelig at enda flere ser Hotel Cæsar. Samtidig har vi forståelse for at noen ønsker å se Cæsar på «gamle» måten, derfor får man også muligheten til dette i torsdagsepisoden, sier han.

- Ønsket å blåse frisk luft inn i serien

Haug forteller at TV 2 lenge har jobbet med å kna historiene slik at de optimaliseres for sin nye plattform.

- Da vi begynte å jobbe med historiene for den nye sesongen på Sumo var ønsket å blåse enda mer frisk luft inn i serien. For å være litt spesifikk endret vi på strukturen i historiefortellingen. Dramatikken ble dratt opp og ga et liv til serien som vi likte, sier han.

«Hotel Cæsar» starter på TV 2 Sumo 2. januar 2017. Serien har eksistert siden 1998. 1. juni i år feiret serien 18-års jubileum. Siste lineære episode på TV 2 sendes 15. desember.