Slik blir «nye» Instagram

Forandrer på det meste.

(Dagbladet): I oktober i år er det fire år og over 200 millioner brukere siden bildedelingstjenesten Instagram ble lansert.

Mens tjeneste i utgangspunktet kunne tilby brukerne lite annet enn å laste opp bilder, tilegne dem en enkel effekt og dele dem med følgerne sine, ble det for ett år siden også mulig å dele 15 sekunder lange videoklipp via Instagram.

Gratisapplikasjonen har så langt latt brukerne leke seg med 19 ulike filtre, men utover det har fotoredigeringsmulighetene vært få. Nå er imidlertid alt i ferd med å endre seg.

For Instagram har ikke glemt sitt bildeopphav i disse videodager. Med den nye versjonen, Instagram 6.0, som ble lansert i går, følger et nytt sett med kreative verktøy for fotografientusiastene.

Slik blir «nye» Instagram:

• Beskjæringsverktøyet, som tidligere har vært en del av applikasjonen, men ble fjernet, er tilbake. Ifølge Techcrunch.com, tillater 6.0-versjonen deg å både justere og beskjære bildene dine.

• Du kan også velge filterstyrken selv, ved å trykke på skjermen.

• På den nye menyen, finnes det også verktøy som lar deg justere lys, kontrast, varme, metning og skarphet. Det vil også være mulig å markere utvalgte deler av bildet, samt å legge på skygge og vignett.

Se videoen øverst i saken for en kjapp demonstrasjon.

Én av Instagram-grunnleggerne, Kevin Systrom, mener at den nye versjonen gjør det lettere for de brukerne som har fått for vane å ty til andre bilderedigeringsapplikasjoner, før de deler bildet sitt på Instagram.

- Jeg skulle ønske det fantes apper som er gratis og kan gjøre dette bra, men de er enten dyre, eller billige og ikke så gode. Nå, i stedet for å bruke flere apper for å få bildene dine til å se ut slik du ønsker, kan du bare bruke Instagram, sier han til Techcrunch.com.