«Petter Uteligger - idretten skaper sjanser»

Slik blir nye Petter uteligger

Petter «Uteligger» Nyquist møter rus og psykiatri med gatefotball og idrett i ny tv-serie. Dagbladet har møtt flere av dem som er med.

NY TV-SERIE: Petter «Uteligger» Nyquist har et stort medmenneskelig engasjement. Søndag starter «Petter uteligger - idretten skaper sjanser» på TV 2. Der møter vi ekteparet Carina Hansen og Ole Magnus Kvernevik som har fått et nytt liv takket være FFKs gatelag, og trener Lars Petter «Biffen» Hansen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Kong Vinter har festet grepet, små isflak reiser med to knops fart i Glomma forbi Fredrikstad stadion. Frostrøyken hyller inn det tidligere så stolte mekaniske verkstedet.

I garderoben er det varmt, 22 pluss - men det er den menneskelige varmen som stråler sterkest: omsorgen mellom mennesker som har falt utenfor den firkanten vi definerer som det streite og velregulerte samfunnet.

Ny «Uteligger»-serie

- Velkommen til fotballtrening, sier Biffen, en kjent og kjær eks-FFK-spiller - motoren i Fredrikstad Fotballklubbs gatelag. Han er navet som holder et av landets beste gatefotballag sammen.

Petter «Uteligger» Nyquist (42) hilser på treneren og laget på coronavis.

Han er klar med en ny tv-serie, denne gangen om mennesker som har havnet utenfor samfunnet, men som er på vei tilbake gjennom idretten. Nå er vi på vei ut i kulda, på FFKs kalde kunstgressmatte.

«Idretten skaper sjanser»

- Hei Remi, skal du ikke trene i dag? Men så fint at du likevel dukker opp. Uansett så bør du har sokker i skoene. Du må fryse forferdelig, sier Petter «Uteligger» Nyquist (42), som er klar med «Petter Uteligger - idretten skaper sjanser» på TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer