TVNORGE-DEBUTANT: For første gang leder Petter Schjerven et program på TVNorge. «Typisk deg» får premiere våren 2013.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TVNORGE-DEBUTANT: For første gang leder Petter Schjerven et program på TVNorge. «Typisk deg» får premiere våren 2013. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Slik blir Petter Schjervens TVNorge-program

Vil jekke ned selvgode nordmenn.

(Dagbladet): I år har flere NRK-profiler valgt å melde overgang til TVNorge.

Anne-Kat. Hærland har signert treårskontrakt, Ari Behn og Per Heimlys tv-serie «Ari og Per» vises på kanalen høsten 2013 og nylig overrasket også humorduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia ved å melde overgang.

«Typisk norsk»-programleder Petter Schjerven (45) er også blant de tidligere NRK-ansiktene som nå blir å se på TVNorge.

- Setter oss selv høyt Til våren er han aktuell med «Typisk deg», et såkalt «infotainment»-program.

- Jeg skal ikke dykke inn i diagnoser, men vil lære om mennesket innenfor det som er den normale delen. Hvorfor kjenner vi på frykt? Hvorfor kjenner vi på empati? Hva er lykke, og hvor lykkelige kan vi bli? Jeg vil by på «a ha»-opplevelser, sier Schjerven til Dagbladet under TVNorges vårlansering torsdag.

- Vi er flinke til å sette oss selv høyt, sier han.

Med andre ord: Nordmenn må jekkes ned, og det blir én av Schjervens oppgaver når han TVNorge-debuterer som programleder.

- På noen felt blir det nok det. Alle kan ikke rangere seg selv over gjennomsnittet i både humor, omsorg og lykke, smiler han.

Ikke rullatorpublikum Schjerven vil finne ut hvordan folk foretar et valg, hvorfor vi velger slik vi gjør, i løpet av ti episoder - alle med hver sitt tema.

- Jeg har mellomfag i psykologi, og tenker at jeg kan gjøre dette med en viss form for troverdighet, humrer han.

Innspillinga av programmet er så vidt begynt, og premieren ser foreløpig ut til å bli i slutten av februar.

Schjerven er spent på mottakelsen, særlig fordi en overgang fra NRK muligens er synonymt med et litt annet publikum.

- Publikummet mitt er ikke lenger de som sjekker rullatorpriser. Jeg har tenkt litt på det, at det er et annet publikum nå. Men alt i alt er det ikke sikkert at det utgjør den store forskjellen, sier Schjerven.

PROGRAMDEBUT I TVNORGE: Med «Typisk deg» programlederdebuterer tidligere NRK-arbeider Petter Schjerven i TVNorge. Foto: TVNorge
PROGRAMDEBUT I TVNORGE: Med «Typisk deg» programlederdebuterer tidligere NRK-arbeider Petter Schjerven i TVNorge. Foto: TVNorge Vis mer