Slik blir Pushwagners spektakulære underjordiske museum

«En ny form for kloakkrensing.»

STORE PLANER: Pushwagner, alias Terje Brofos, vil åpne sitt eget museum i det gamle renseanlegget ved Akershus festning. I dag presenterte han planene. I bakgrunnen arkitekt Henning Kaland med en modell av Pushwagnermuseet. Foto: LARS EIVIND BONES
STORE PLANER: Pushwagner, alias Terje Brofos, vil åpne sitt eget museum i det gamle renseanlegget ved Akershus festning. I dag presenterte han planene. I bakgrunnen arkitekt Henning Kaland med en modell av Pushwagnermuseet. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Som å leve ut en drøm jeg har gått og båret på som ei verpesjuk høne!

Slik karakteriserer Pushwagner (71), eller Terje Brofos, som han egentlig heter, sitt nye prosjekt overfor Dagbladet.

Han ønsker å bygge et spektakulært Pushwagner-museum i det nedlagte renseanlegget på Akershus festning i Oslo. «En ny form for kloakkrensing,» for å bruke hans egne ord.

I dag viste han fram planene og en modell av museet, under en pressekonferanse på litteraturfestivalen på Lillehammer.

Det skjedde like før åpningen av hans egen utstilling på Lillehammer Kunstmuseum. Denne uka stiller han ut deler av verket «Soft City», i forbindelse med årets festivaltema, «byen».

Kunstmuseum under jorda Det er Forsvarsbygg som eier det gamle renseanlegget. De ønsker en profesjonell aktør til å uvikle bygget til et kunstmuseum. Den 2. mai i år gikk fristen for å søke ut. Pushwagner var da en av de seks søkerne, Norges Svømmeforbund og Festningen Kino var blant de andre. Anlegget ble bygget mellom 1938 til 1940, og driften av det opphørte i 1979. Renseanlegget ligger delvis under jorda, og er 125 meter langt, 30 meter bredt og 15 meter høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.