Slik blir Rihannas norske supershow

Ti meter høye faraoer og en diger sfinks som spyr laser ut gjennom øynene.

Farao i furua: Rihanna kommer til Norge og Holmenkollen med et enormt sceneshow inspirert av oldtidens Egypt. Foto: Scanpix
Farao i furua: Rihanna kommer til Norge og Holmenkollen med et enormt sceneshow inspirert av oldtidens Egypt. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da Rihanna gjestet Oslo Spektrum i fjor høst, var hun blant annet omkranset av glorete, grafittidekorerte biler og dansere med S&M-lenker.

Når popstjerna går på scenen foran 20 000 publikummere i Holmenkollen i kveld, har hun i tråd med den økende stjernestatusen, gjort showet sitt enda større og mer påkosta.

Sfinkser og faraoer Rihannas siste konsert før norgesbesøket var under BBC Radio 1 Hackney Weekend i London sist søndag. Her viste hun for første gang fram det nye sceneshowet hun har med seg til Oslo.

Mest iøynefallende var to faraostatuer som raget ti meter over bakken og en omfangsrik sfinksstatue som sendte laser ut av øynene.

Selv vekslet hun mellom flere forskjellige antrekk, deriblant en Kleopatra-lignende habitt med gullsminke og gull-bh.

Tung festivallast Bookingsjef i Kollenfestivalen, Pål Jakobsen, forteller at det ikke holder med en ordinær flyttebil når Rihanna inntar nasjonalanlegget og dens 66 meter lange scene.

Kleopatra: Rihanna er ikke kjent for å pakke seg inn på scenen. Kanskje for vi se henne som en utfordrende Kleopatra i Holmenkollen i kveld. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Scanpix
Kleopatra: Rihanna er ikke kjent for å pakke seg inn på scenen. Kanskje for vi se henne som en utfordrende Kleopatra i Holmenkollen i kveld. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Scanpix Vis mer

- Den er nesten dobbelt så stort som de største scenene på for eksempel Hovefestivalen eller Øyafestivalen. Man må laste opp 30 semitrailere om man skal få plass til alt Rihanna har på scenen i Kollen. Når hun reiser videre til Sverige etter konserten, kjører de med seks semitrailere og fem busser.

- Det har aldri vært en så stor festivalproduksjon i Norge før, men vi har vært i dialog med Rihannas folk helt siden vi booket henne. Både de og vi er velforberedte, slår han fast.

Etter det Dagbladet kjenner til har den nye scenen og scenografien en prislapp på flere millioner kroner.

Stjernebehandling Når man har solgt 47 millioner singler bare i USA, slik som Rihanna, er man garantert vant til å få det som man vil.

Jakobsen innrømmer at de har tatt konsekvensen av at de har med en av verdens største artister å gjøre.

Dyrt: I følge Pål Jakobsen i Kollenfestivalen blir Rihannas show den største festivalproduksjonen i Norge noensinne. Foto: Scanpix
Dyrt: I følge Pål Jakobsen i Kollenfestivalen blir Rihannas show den største festivalproduksjonen i Norge noensinne. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi gjør nok ting for henne som vi ikke har gjort for andre artister før. Det går på hvor mye tid og plass hun får, og at vi gjør spesialtilpasninger på selve scenen for at det skal passe til produksjonen hennes.

Og hvis superstjerna fra Barbados tar med seg settet fra London til Oslo, er det litt av en hitparade Kollen-publikummet har i vente.

I London åpnet hun med «Only Girl (In the World)» fra 2010-albumet «Loud» og fulgte på med hit etter hit. Mot slutten av showet fikk hun besøk av rapperen Jay-Z som blant annet ble med på «Run This Town» og «Talk Talk Talk».

Det er lite sannsynlig at Jay-Z blir å se sammen med «RiRi» i kveld, men det spekuleres i om artist, produsent og låtskriver The-Dream kommer til å dukke opp under konserten.

The-Dream er nemlig mannen bak megahiten «Umbrella», og opptrer selv på Kollen i dag.