Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Samantha Skogrands nye jobb i TV 2

- Jeg gleder meg veldig.

TILBAKE: Samantha Skogrand har fått ny jobb i TV 2 og skal lade opp til OL i Rio med ny portrettserie. Foto: Alex Iversen/TV 2
TILBAKE: Samantha Skogrand har fått ny jobb i TV 2 og skal lade opp til OL i Rio med ny portrettserie. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

(Dagbladet): - Det blir spennende å komme seg ut av studio, intervjue utøverne, være mer aktiv og ute i felten, sier Samantha Skogrand (25) til Dagbladet.  

Hun er best kjent som sportsanker på TV 2, men hun har vært borte fra skjermen siden i fjor. Nå ser hun frem til å ta fatt på en ny utfordring.

Skogrand understreker at det var en riktig avgjørelse å gi seg som anker.

- Jeg var bestemt på å slutte som sportsanker, så jeg angrer absolutt ikke. Men jeg trivdes veldig godt i TV 2, og har alltid hatt et ønske om å fortsette, sier hun.

Åpen dialog om fortsettelse Skogrand er kjæreste med Emil Hegle Svendsen. Hennes forhold til skiskytteren bød på utfordringer da hun jobbet som sportsanker i TV2 under OL i Sotsji. Hun ble blant annet tatt av skjermen dagen Hegle Svendsen vant OL-gull.

I fjor sommer ble det kjent at paret hadde kjøpt seg hus sammen i Oslo. TV 2-profilen er glad for at hun slipper å pendle fra Bergen til Oslo i den nye jobben.
 
- Det er det som er så fint, fordi jeg skal jobbe fra Oslo. Det blir selvsagt mye reising, men ikke pendling. Det er ideelt sånn sett.

Hun forteller at hun under jobbprosessen har hatt løpende dialog med sportssjefen i kanalen.

- Jeg hadde en årskontrakt, og valgte ikke å fortsette samarbeidet. Men det har alltid vært en åpen dialog om at jeg skulle fortsette. Det var et ønske fra begge parter, sier Skogrand.

15 episoder Det var i november i fjor det ble kjent at Skogrand hadde bestemt seg for å slutte i kanalen. Mandag kom nyheten om at hun vender tilbake til kanalen.

Nå går hun fra å være sportsanker til å gjøre portrettintervjuer av norske og internasjonale OL-håp. Portrettserien er en del av kanalens satsning mot OL i Rio i 2016.

Skogrand ser frem til å jobbe med prosjektet.

- Jeg er kjempeglad for at de fant en plass til meg. Det er spennende å kunne jobbe med Rio allerede nå, og det blir gøy å være en del av reisen, sier hun.

Hun skal være med på å lage rundt 15 episoder hvor målet er å bli bedre kjent med utøverne og idretten de driver med. Seerne skal også få ta del i utøvernes forberedelser.
  Tok seg fri Tilbakemeldingene etter at nyheten ble kjent har ifølge Skogrand vært utelukkende positive. På den korte tida hun har vært borte fra skjermen, har hun tatt seg fri og ladet opp til nye utfordringer. I tillegg har hun jobbet litt som frivillig i Røde Kors.

- Hvordan blir det å være tilbake?

- Vi har akkurat kommet i gang, og siden det har gått så kort tid føles det som jeg aldri var borte. Jeg har hatt kontakt med kollegaer og sjefer hele veien.

Skogrand kan foreløpig ikke bekrefte hvem som vil bli å se i portrettserien, som først og fremst skal sendes på TV 2s nettsider. Det er ennå ikke klart når første episode skal sendes, men ifølge Skogrand blir episodene å se om kort tid.

- Unikt persongalleri TV 2 er OL-kanalen for sommerlekene i Rio i 2016, og som et ledd i OL-satsingen skal Skogrand jobbe med både kjente og ukjente nasjonale OL-håp i Rio, og utenlandske stjerner fra øverste hylle, ifølge sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Han forteller at publikum skal få se et unikt persongalleri, og målet er å følge utøverne til startstreken i Rio de Janeiro om mindre enn 550 dager.

- Møte med spennende mennesker og engasjert historiefortelling ligger Samanthas hjerte nær. Hun har en sterk posisjon blant seerne og vil være en perfekt OL-guide hele veien frem til flammen tennes i august neste år, sier han til Dagbladet.

ØVERSTE HYLLE: Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller at publikum skal få se et unikt persongalleri. Foto: TV 2
ØVERSTE HYLLE: Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller at publikum skal få se et unikt persongalleri. Foto: TV 2 Vis mer