KAN BLI BOK: Tv-serien om Marty Hart og Rust Cohle er over for denne gang, men serieskaper Nic Pizzolatto åpner nå for at historien om de to kan fortsette i bokform. FOTO: HBO NORDIC
KAN BLI BOK: Tv-serien om Marty Hart og Rust Cohle er over for denne gang, men serieskaper Nic Pizzolatto åpner nå for at historien om de to kan fortsette i bokform. FOTO: HBO NORDICVis mer

Slik blir sesong to av «True Detective»

Hopper til 2. plass på lista over tidenes serier.

(Filtermagasin.no): Sesongens siste episode av «True Detective» er ute, og de aller fleste kritikerne virker skjønt enige om at HBOs antologiserie i åtte deler er en umiddelbar klassiker.

På nettstedet IMDB er den foreløpig stemt fram av brukerne til en delt 2. plass (bak «Breaking Bad») på lista over tidenes beste tv-serier, og siden siste episode ble vist i USA søndag har nettet flommet over av diskusjoner og analyser.

HBO har ikke formelt bestilt en andre sesong av serien ennå, men det er trolig bare en formalitet. I går lettet serieskaper Nic Pizzolatto såvidt på sløret om hva han har planlagt framover.

Flere kvinner? - Det er tidlig ennå, men jeg kan fortelle at sesong to handler om sterke kvinner, slemme menn og den hemmelige okkulte historien bak USAs transportsystem, sa han i et langt intervju med den anerkjente kritikeren Alan Sepinwall hos nettstedet Hitfix.

At serien vil ha flere kvinnelige karakterer er også noe Pizzolatto har hintet om tidligere, da sesong én i all hovedsak kretset rundt to mannlige hovedfigurer - Marty Hart (Woody Harrelson) og Rust Cohle (Matthew McConaughey).

Ingen av disse blir med videre, allerede fra starten av var det klart at hver sesong av «True Detective» ville følge forskjellige karakterer.

Det betyr likevel ikke at fansen nødvendigvis aldri får flere historier om Marty og Rust.

- Kanskje blir det aktuelt med bøker om Cohle og Hart etter hvert, når jeg får sparken av Hollywood. Det er alltid en mulighet, sier han i et intervju med Entertainment Weekly.

Blir film Nic Pizzolatto slo jo først gjennom som forfatter, og hans debutroman «Galveston» er nå i ferd med å bli filmatisert av den danske regissøren Janus Metz Pedersen («Armadillo»), med det belgiske stjerneskuddet Matthias Schoenaerts i hovedrollen.

Til Hitfix sier Pizzolatto at han har lært én ting av oppmerksomheten første sesong av «True Detective» har fått:

- Jeg har forstått at jeg må fortsette å være særegen. Den neste sesongen kan ikke bli streit.

Første sesong av «True Detective» har for øvrig vært en stor suksess for HBO i USA. 11 millioner amerikanere har i gjennomsnitt fått med seg hver av episodene, hvis man inkluderer reprisevisninger, opptaksmuligheter og nettvisning, noe som gjør den til den mest populære nye serien siden «Seks fot under» i 2001.

I Norge er det derimot langt mer usikkert hvor stor serien faktisk er. Seertallene til C More og HBO Nordic er ikke offentlige, og serien kommer trolig ikke til å gå på noen frikanal her til lands.

Denne artikkelen er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.