Slik blir Steinfelds nye arbeidshverdag

- Har allerede fått mange forespørsler.

NY JOBB:  I september går mangeårig NRK-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld over i ny jobb i kommunikasjonsbransjen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NY JOBB: I september går mangeårig NRK-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld over i ny jobb i kommunikasjonsbransjen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld ble det kjent at NRKs mangeårige utenriksjournalist Hans-Wilhelm Steinfeld (63) har sagt opp i NRK, og går over til PR-selskapet Corporate Communications i september.

Steinfeld sendte et formelt avskjedsbrev til utenrikssjef i NRK, Knut Magnus Berge, som Dagbladet i går kunne melde.

Administrerende direktør i Corporate Communications, Tom Berntzen, er svært fornøyd med å ha fått tv-veteranen på laget. De to har også tidligere jobbet sammen i NRK. Berntzen sier til Dagbladet at Steinfeld vil gå inn i selskapet på lik linje med andre medarbeidere.

-Ingen særstilling - Han vil bli en hardtarbeidende kommunikasjonsarbeider på lik linje med oss andre, og vil ikke få en særstilling i den forstand, sier han.

Ifølge Berntzen vil Steinfeld være involvert i et bredt spekter av de oppgavene selskapet jobber med.

- Han besitter enorm kunnskap og erfaring og er i tillegg en glimrende foredragsholder og debattleder. Han vil jobbe særlig med meg på norske forhold og samfunn, med ledelse, public affairs og som myndighetskontakt.

Seinfeld begrunnet blant annet sitt valg om å slutte i NRK med at kanalen til slutt ikke fant oppgaver som svarte til kompetansen og ambisjonene hans.

Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, sa i går til Dagbladet at de synes det var trist å miste Hans-Wilhelm.

Berntzen er ikke i tvil om at de vil få bruk for Steinfelds kompetanse i hans nye jobb.

Fått forespørseler - Etter at dette ble kjent i går har jeg allerede fått flere forespørsler og oppdrag knyttet til hans kompetanse. Han har enormt med kunnskap og erfaring fra Russland, nordområdene, Øst-Europa og Balkan, som flere norske bedrifter etterspør. Det er også flere som ønsker ham som foredragsholder, sier han.

I går sa Berntzen til Dagbladet at også Steinfelds kunnskap om olje- og gassektoren vil bli viktig.

- Men han har også vært programleder eksempelvis i Dagsnytt Atten, og er en viktig samfunnsaktør med kontakter i det vide og det brede og god kjennskap til det norske og internasjonale samfunn. I tillegg har han erfaring som foredragsholder for både stabsskoler, høyskoler og universiteter, sa Berntzen.

I sin jobb som utenriksjournalist i NRK har Steinfeld brukt mye av sin jobbhverdag utenfor Norges grenser. Ifølge Berntzen er det sannsynlig at han fortsatt vil ha oppdrag utenlands.

- I den grad vi får oppdrag ute vil Steinfeld fortsatt reise mye. Jeg har allerede fått forespørseler utaskjærs knyttet til hans kompetanse, og det er sannsynlig at det blir flere slike oppdrag, sier han.

I går uttalte Steinfeld til Dagbladet at han kommer til å jobbe med strategiplanlegging for kunder.

- Jeg vil drive med foredrag og debattledelse, men Corporate Communications har også kunder som etterspør råd om strategiplanlegging. Ikke bare i Russland, men også for eksempel de baltiske statene, sa han.

Varlset vennene I går sendte også Steinfeld en mail til familie og venner, hvor han la ved avskjedsbrevet, og forklarte litt grundigere hvorfor han nå velger å slutte i NRK.

NRKs utenrikssjef, Knut Magnus Bergem, sa til Dagbladet at han er lei seg for å at Steinfeld har valgt å si opp.

- Jeg beklager sterkt at Hans-Wilhelm ikke vil fortsette. Jeg syns det er veldig leit, sa Knut Magnus Berge til Dagbladet.

Knut Magnus Berge bekreftet til Dagbladet at Steinfeld og NRK lenge har vært i dialog om hva hans arbeidsoppgaver skulle bli etter at han var ferdig i Moskva.

- Vi har ønsket å beholde ham, og har gitt ham flere tilbud. Han har likevel valgt å slutte, sa Berge i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer