DANSET: TV 2 presenterte i ettermiddag vårens nyheter på underholdningsfronten. Thomas Numme, Truls Svendsen og Harald Rønneberg åpnet showet med deilig Beyoncé-dans. Foto: Jacques Hvistendahl
DANSET: TV 2 presenterte i ettermiddag vårens nyheter på underholdningsfronten. Thomas Numme, Truls Svendsen og Harald Rønneberg åpnet showet med deilig Beyoncé-dans. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Slik blir TV 2-våren

Thomas, Harald og Truls får ikke eget danseprogram i 2012, men kanalen hadde flere andre nyheter å by på.

(Dagbladet): I kjent «Senkveld»-stil var Thomas Numme og Harald Rønneberg verter i Nydalen da TV 2 lanserte vårprogrammet i ettermiddag.

Kulturminister Anniken Huitfeldt - i form av Sigrid Bonde Tusvik, vel å merke - ønsket velkommen, før Truls Svendsen entret parketten for å gjøre sin etterhvert gjenkjennelige Beyoncé-dans.

Med på danselaget hadde han fått Numme og Rønneberg, også de iført trang body og høye hæler, til tilskuernes store begeistring. Og med det kunne lanseringa starte.

Gjensyn med «Gullruten»-duo Det første programmet som ble lansert i ettermiddag var den norske versjonen av talentkonkurransen «The Voice». Som kjent, skal Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag, Madcon-Yosef og Sondre Lerche fungere som mentorer for deltakerne.

- Vi er ferdige med precastinga, som det heter på TV-språket. Det er deltakere i alle aldre, alle kan synge. Noen drar man kanskje også kjensel på, avslører Øyvind Mund, som skal lede programmet.

For Truls Svendsen og Klaus Sonstad fristet «Gullruten»-samarbeid til gjentakelse, og de to skal igjen fungere som programlederduo. Denne gang i «Kvelden er din».

- Vanlige mennesker skal løftes opp og fram. Vi vil oppfylle drømmene til mennesker som har fortjent det, sier Sonstad.

Søknadsfristen er gått ut, og programmet mottok hele 2200 detaljerte søknader.

På tur med Skog «Til toppen av Norge» er også en programtittel som vil være å se på TV 2-programmet til våren, og blir med det eventyrkvinnen og friluftsliventusiasten Cecilie Skogs programlederdebut.

HUMORTRIO: Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og John Brungot skal drive opplæring av svenskene som har bosatt seg i Norge . Foto: Jacques Hvistendahl
HUMORTRIO: Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og John Brungot skal drive opplæring av svenskene som har bosatt seg i Norge . Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Jeg hadde med meg vanlige folk som alle hadde ulik motivasjon for å oppleve norsk natur, sier Skog, som tar med 15 stykker på tur til Galdhøpiggen.

I «Til toppen av Norge» er ikke målet å komme først frem på kjappest mulig tid:

- Det handler ikke om allianser og strategi, men samarbeid og opplevelser. Jeg ble rørt av at de samarbeidet så bra, sier Skog.

Ny humortrio Nytt av året er den norske versjonen av eventyrprogrammet «Amazing Race», og skrives med det inn i norsk TV-historie som største realityproduksjon noensinne.

- Når jeg først skulle være programleder, er dette et kult sted å begynne, sier Freddy dos Santos, og innrømmer at han går inn i det med ærefrykt.

11 par skal konkurrere om å nå ulike reisemål først.

- Vi begynner i Oslo, og avslutter i Oslo. Mer enn det kan jeg ikke røpe, sier dos Santos.

I dag ble det også avslørt at Otto Jespersen, John Brungot og en høygravid Henriette Steenstrup har gjort rundt 20 sketsjer om til TV, tittelert «Nårje».

FLATLAND RETURNERER: Katarina Flatland har introdusert amerikanere for nordmenn i «Sønner av Norge». Foto: Jacques Hvistendahl
FLATLAND RETURNERER: Katarina Flatland har introdusert amerikanere for nordmenn i «Sønner av Norge». Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Vi må ta innover oss det faktum at det jobber jævlig mange svensker her. De fleste tar pengene sine og stikker tilbake til Sverige, men vi tror at noen er nysgjerrige på dette landet vårt, og vi vil vise dem det moderne Norge, sier Otto Jespersen til Dagbladet.

Kjendiser på musikalsk ferie I forkant av våren har Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Halfdan Sivertsen, Øystein Dolmen, Vinni og Anne Grete Preus tilbrakt åtte dager sammen i ei hytte på Hvaler, og tolket hverandres musikk. Slikt blir det underholdning av.

- Vi skjønte nok ikke helt hva vi gikk til, det var en sinnsykt kul opplevelse jeg ikke hadde drømt om engang, sier Nikolaisen til Dagbladet.

Programmet har fått navnet «Hver gang vi møtes».

- Det var en sjelsettende opplevelse. Hver eneste sang som ble framført var av høy kvalitet, jeg ble ganske satt ut, sier Zetlitz.

- Men det var mye nerver hele tiden, avslører Dolmen.

Katarina Flatland, som tidligere har ledet «X Factor», er tilbake på TV 2-skjermen til våren, denne gang med «Sønner av Norge».Fire norskamerikanere får storfint besøk fra Norge, i håp om at én eller ei av gjestene kan være den store kjærligheten.

- Publikum kan forvente mye moro. Det er jo god underholdning når amerikanere dater nordmenn, med alle språk- og kulturforskjellene som oppstår, sier Flatland, som også kunne fortelle at hun skal leder oppussingsprogrammet «Heder og hammer»

Fra Nydalen til spektrum Også «Torsdag kveld fra Nydalen» fortsetter i 2012, men i dag ble det kjent at Morten Ramm forlater serien, og erstattes av Sigrid Bonde Tusvik. Men Ramm har ingen planer om å gå i eksil.

MUSIKALSK MØTE:Bertine Zetelitz, Øystein Dolmen og Elvira Nicolaisen er blant musikkjendisene som medvirker i «Hver gang vi møtes». Foto: Jacques Hvistendahl
MUSIKALSK MØTE:Bertine Zetelitz, Øystein Dolmen og Elvira Nicolaisen er blant musikkjendisene som medvirker i «Hver gang vi møtes». Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

I mars skal han - forhåpentligvis - fylle Oslo spektrum. I forkant av dette lar han TV 2-seerne få et innblikk i planleggingsprosessen i serien kalt «Ramm».

Ramm lover publikum et gjensyn med flere av «Torsdag kveld»-karakterene, og garanterer at både DJ Dan og Tommy P vil være å se på spektrum-scenen.

Andre vårnyheter på TV 2-fronten er «Komikameratene» der Sturla Berg Johansen, Tommy Steine, Rune Andersen og Jonas Kinge Berland tar med publikum bak kulissene under sin humorturné. Livet i flybransjen skildres i «Luftens helter», Connie Barr følger OBS-avdelingen på Ullevål sykehus i «Beretninger om begynnelser», utflytta nordmenn viser fram sin nye hverdag i «Langt hjemmefra» og folk på gata har en mulighet til å få sine helseproblemer kurert i serien «Gatelegene».