Slik blir TV 2s nye realitykonsept

- Deltakerne må filme alt selv.

PÅ EN ØDE ØY: I TV 2s nye program «Øya» skal et knippe nordmenn overleve sammen på en øde øy - uten filmcrew. De må altså filme alt selv. Dette er et tilfeldig bilde fra Stillehavet, og har ingenting med tv-programmet å gjøre. Foto: NTB Scanpix
PÅ EN ØDE ØY: I TV 2s nye program «Øya» skal et knippe nordmenn overleve sammen på en øde øy - uten filmcrew. De må altså filme alt selv. Dette er et tilfeldig bilde fra Stillehavet, og har ingenting med tv-programmet å gjøre. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): TV 2 er i disse dager på jakt etter deltakerne til et tv-konsept som foreløpig ikke er presentert for skandinaviske tv-seere.

Det kan kanskje se ut som en annen utgave av «Robinsonekspedisjonen», men skal vi tro produsent Ole Thudesen er «The Island», eller «Øya» som det skal hete på norsk, noe helt annet.

- Det vil ikke være noe crew til stede. Eller det vil si, crewet er blant deltakerne, sier han til Dagbladet.

Ingen konkurranse eller utstemning Blant deltakerne skal det være personer med tv-erfaring, en lege og en sykepleier.

- Det er det som er spesielt med hele konseptet. Deltakerne må filme selv. Skillet mellom crew og deltakere er viska ut, sier Thudesen.

Deltakerne skal i likhet med «Robinson» overleve på en øde øy, men det skal verken holdes konkurranser eller utstemninger. Det finnes ingen programleder, og det skal ikke kåres en vinner.

Så hva er da poenget?

- Det er et sosialt eksperiment som handler om å samarbeide for å overleve i pakt med naturen. Det fine med at man filmer selv, er at resultatet blir mer realistisk og nært.

- Måten konseptet er satt opp på er innenfor realitysjangeren, men man følger det dokumentarisk. Man kan trekke seg underveis, og målet er å se hvordan og hvem som holder ut, sier Thudesen.

Overlevelsesekspert - Men hvordan kan dere vite at alt blir filmet?

- Vi vil få inn materiale underveis, men vi har ingen garanti for at alt blir filmet.

Selv om programmet er uten programleder, skal det hentes inn en overlevelsesekspert som skal si serien et mer troverdig preg.

I USA, der tv-formatet er godt etablert, har ingen ringere enn Bear Grylls fronta programmet. Den britiske eventyreren har gjort stor suksess med ulike overlevelses-serier, og er mest kjent i Norge for serien «Mann mot natur».

Thudesen opplyser at de ikke har funnet sin rette mann eller kvinne riktig ennå.

«Øya» skal produseres av Rubicon, og skal etter planen vises på TV 2 neste høst.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram