Slik blir vinterens tv-helg

Uansett økonomi: Tv-helga blir kjendisfylt i begge kanaler i vinter. Dan Børge Akerø er tilbake med «Den store klassefesten» på NRK, mens TV2 satser stort på Synnøve Svabø og Per Ståle Lønning.

Hallvard Flatland er borte fra TV2 før han rakk å begynne, og Tande-P. skal ikke dele ut flere penger på NRK. Likevel går det mot en svært god tv-vinter for helgeseerne etter nyttår.

Lørdagsfest

NRKs programdirektør Hans-Tore Bjerkaas henter «Norge rundt» tilbake til familievennlige, tidlige fredagskvelder - rett etter Dagsrevyen. Samme ukekveld kommer meget populære «Beat for beat» med Ivar Dyrhaug. «Ditt livs sjanse» med Tande-P. ble en seersuksess med drøyt 800000 seere i snitt. Men dårlig økonomi tvinger NRK til å stanse programmet.

- Vi er svært godt fornøyd med Tande-P.s innsats, og er lei oss for at programmet må kuttes, sier underholdningssjef Tordis Aavatsmark.
Tande-P. er tilbake på NRK-skjermen neste høst - da med egen programserie.

Størst forventninger i vinter har NRK til Dan Børge Akerø, som er tilbake som «Klassefest»-general fra midten av januar. Dan Børge hadde kjempesuksess med underholdningsserien sist vinter og vår. 1. påskedag hadde programmet over 1,5 million seere! - Vi er i gang med de første innspillingene. Resten tas på nyåret, sier Akerø.

Kjendisjakt

- Både statsminister Jens Stoltenberg og utfordreren Kjell Magne Bondevik har vært med før. Da blir det vel statsministerfri runde denne gangen?

- Ja, det blir det. Men vi har andre statsministerkandidater å ta av.
- Som Carl I. Hagen og Per-Kristian Foss?

- Det vil jeg ikke kommentere, flirer Akerø.

- Mens det har vært uro i andre kanaler, har vi jobbet i det stille. Jeg gleder meg veldig, og håper at programmet skal bli like populært som sist vinter da vi hadde 1,3 millioner seere i gjennomsnitt.

Og det blir ingen store forandringer på selve innholdet denne gangen.

Svabø og Lønning

Tv-kanalene holder flere programmer og plasseringer hemmelig. Men her er litt av vinterens helgemeny:
TV2 satser stort på programlederne Frithjof Wilborn, Synnøve Svabø («Synnøves duell») og Per Ståle Lønning («Gi gass»). De to sistnevnte er nye programkonsepter, og et ledd i Kåre Valebrokks ønske om å by NRK seerkonkurranse i helgene.

Den mest familievennlige sendetida i TV2 gis til Wilborn, som skal ha «Vil du bli millionær?» både fredag og lørdag.

TVNorge har ennå ikke sin sendeplan klar for nyåret. Men kanalen kommer ikke med noen egenproduksjoner på fredager eller lørdager. I stedet sendes attraktive spillefilmer lørdagskveldene.

TV3 konsentrerer seg om mange helgefilmer også i vinter. Lørdagskomedien fortsetter. Kanalen skal også vise kinosuksesser innen andre sjangrer.

Høydepunkter fra NRK1-helga:

Fredag:

«Norge rundt»

«Beat for beat» med Ivar Dyrhaug

«Først og sist» med Fredrik Skavlan

«Presidenten»

Lørdag:

«Fredrikssons fabrikk»

(nyredigert)

«Den store klassefesten»

«Med hjartet på rette staden»

Høydepunkter fra TV2-helga:

Fredag:

«Hotel Cæsar»

«Vil du bli millionær?»

Nyheter m/sport og været

«Gi gass» med Per Ståle Lønning kommer på seinfredag rundt kl. 22.00.

Lørdag:

«Lørdagskommisjonen»

«Vil du bli millionær?»

Nyhetene m/været

«Synnøves duell»

«God kveld, Norge!»

Film