POPULÆR HOS PIKENE: Justin Bieber har slått seg opp til å bli et fenomen blant unge jenter. Men det er ikke bare musikken som står i fokus der. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR HOS PIKENE: Justin Bieber har slått seg opp til å bli et fenomen blant unge jenter. Men det er ikke bare musikken som står i fokus der. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slik deler unge norske tenåringsjenter seksuelle Justin Bieber-fantasier

Bruker lukkede internettforum og «fanfiction».

(Dagbladet): På norske, lukkede Justin Bieber-fangrupper på Facebook, som for det meste frekventeres av jenter mellom 13 og 17 år, finner man, i tillegg til fascinasjonen rundt artisten Justin Bieber, også sexsnakk om den kanadiske 19-åringen.

Psykolog og «Juntafil»-medforfatter Peder Kjøs forteller at det å fantasere seksuelt om kjente personer er et kjent fenomen, også for unge tenåringsjenter.

- Det samme skjedde med The Beatles og Kiss, så akkurat dette med å ha seksuelle fantasier om kjendiser er ikke nytt med Justin Bieber. Jeg tror nok en del voksne som blir sjokkerte av dette har litt dårlig hukommelse. Mange menn på rundt 45 år, som meg, kan jo bare huske tilbake til fantasiene de hadde om Månestråle, sier Kjøs til Dagbladet.

Sosial skepsis I tillegg til meldinger som går på hvor lyst de har på Biebers penis, som de for øvrig har gitt kallenavnet Jerry, spres det blant annet seksualisert materiale.

Selv om Kjøs sier det er helt normalt å ha seksuelle fantasier, også for barn, er han litt skeptisk til måten de blir delt på i sosiale medier og på Internett.

- Det som før kanskje var forbeholdt pikerommet, blir nå på mange måter skrevet stort opp på husveggen. Jeg tror ikke de som er 13 år skjønner hvor mange man deler disse tankene med, også blant de man kjenner, sier han.

Sexhistorier Det finnes også flere norske Justin Bieber-blogger som er viet til såkalt «fanfiction». Her dikter unge jenter og gutter fritt opp egne historier som omhandler ungpikeidolet, der innholdet i mange tilfeller går over til å bli en erotisk novelle med Bieber og forfatteren i hovedrollene.

I de fleste av historiene er Justin Bieber og forfatteren kjærester, hvorpå sexen blir skildret ned til hver minste detalj. Etter det Dagbladet forstår er leserne på disse bloggene nede i 12-årsalderen.

Sjefredaktør Hillevi Forsman (29) i ungdomsmagasinet Topp tror heller ikke det er et nytt fenomen at unge jenter er seksuelt tiltrukket av idolene sine.

- Men min generasjon var kanskje mer sjenerte. Nå er det ikke gærent å si at man vil hilse på «Jerry» eller snakke om mensen. Det er nok ting jeg så vidt hadde kommet til å tørre å skrive i den private dagboka i mi, og ihvertfall ikke proklamere høyt i klasserommet.

Selv var hun betatt av skuespilleren David Charvet fra «Baywatch» i de tidlige tenåra, uten at hun satte seg ned og skrev erotiske noveller eller navnga penisen hans av den grunn.

- Gråter seg i søvn - Jeg var heller aldri ulykkelig forelska i disse typene, slik jeg har inntrykk av at mange Bieber-fans er i Justin. Vi får flere mailer inn til Topp-redaksjonen som forteller om jenter som gråter seg i søvn fordi de ikke er kjæreste med Justin Bieber.

- Hvorfor tror du det er slik?

- Justin Bieber har nok et apparat i ryggen som ikke akkurat prøver å unngå at han skal være sexy, med posering i bar overkropp og hele pakka. Og så har han et opplegg på hver konsert der han inviterer ei heldig jente opp på scenen under låta «One Less Lonely Girl», der det nok er meninga at hun skal få oppleve hvordan det er å være Biebers kjæreste for ei lita stund, sier Forsman.